Reklama koja tera ljude da ozbiljno razmisle: Da li biste navijali za OVAKVOG reprezentativca?

1

Belgijski olimpijski komitet fenomenalnom kampanjom ukazao na položaj sportista sa mentalnim invaliditetom, uz poruku: Da De Brujne ima ovakve oči, da li biste ga manje voleli?

Belgijski olimpijski komitet fenomenalnom kampanjom ukazao na položaj sportista sa mentalnim invaliditetom, uz poruku: Da De Brujne ima ovakve oči, da li biste ga manje voleli?

Kada je  vrhunski sportista u pitanju, ogromna podrška navijača, pun stadion, salve aplauza i medijski prostor se podrazumevaju.

Međutim, šta kada se radi o vrhunkom sportisti,profesionalcu, sa mentalnim invaliditetom? Da li oni zaslužuju manje ljubavi, pažnje, podrške?

Treniraju jako kao i ostali, bore se još jače od drugih, raduju se posle uspeha, plaču nakon poraza.

Opet, uskraćni su za glas navijača, aplauz, huk sa tribine, čak i pohvalu!

Kampnja belgijskog Olimpijskog saveza privukla je ogromnu požnju video snimkom koji je ukazao na loš položaj vrhunskih takmičara koji su zanemareni samo zato što možda ne mogu umom da dotaknu one visine koje su drugima dostupne, ali i oni – osećaju. Vole sport i žele pobedu.

Tako su u montaži stavljene oči jednog od belgijskih učesnika Specijalne Olimpijade na lica njihovih vrhunskih sportista Kim Gevert, Žan-Mišel Sev kao i na lice reprezentativca Belgije i fudbalera Volfsburga Kevina De Brujnea, da bi se postavilo pitanje: “Da li ovakav De Brujne zaslužuje manje navijača?”

On je zajedno sa Geveroom i Sevom pozvao Belgijance da dođu i podrže osobe sa intelektualnim nedostatkom koje toliko vole sport – da im jedino teško pada, kako reče jedna od njih, “kada niko ne dođe da ih gleda”.

Pogledajte kako to izgleda i sigurno ćete shvatiti da oni kojima je teže da dostignu visine, zaslužuju više naše podrške, ljubavi i pažje.

(Telegraf.rs)

Izvor: www.telegraf.rs

Оставите одговор