I NA NJIH NEKO MISLI: Stigla donacija za Dom za stare na Karaburmi!

1

Kako bi doprinela poboljšanju sistema socijalne zaštite starih, kompanija Japan Tobacco International donirala je sredstva za rekonstrukciju Doma za stare na Karaburmi, namenjenog nezi osoba sa delimičnim ili potpunim invaliditetom kojima je u potpunosti potrebna tuđa nega i pomoć.

Kako bi doprinela poboljšanju sistema socijalne zaštite starih, kompanija Japan Tobacco International donirala je sredstva za rekonstrukciju Doma za stare na Karaburmi, namenjenog nezi osoba sa delimičnim ili potpunim invaliditetom kojima je u potpunosti potrebna tuđa nega i pomoć.

Beograd ima više od 300.000 stanovnika starijih od 65 godina, dok oko 15.000 starih lica koristi neku vrstu socijalne pomoći.

Kako bi doprinela poboljšanju sistema socijalne zaštite starih kompanija Japan Tobacco International donirala je sredstva za rekonstrukciju Doma za stare – Stacionara na Karaburmi, namenjenog nezi osoba sa delimičnim ili potpunim invaliditetom kojima je u potpunosti potrebna tuđa nega i pomoć.

Pored rekonstrukcije, cilj donacije je da unapredi kvalitet života u Stacionaru tako što će svakog meseca biti organizovane društvene aktivnosti za njegove korisnike.

– Cilj ovog projekta je da omogući bolje osnovne uslove za život koji odgovaraju potrebama 111 korisnika Stacionara na Karaburmi, ali i da ispuni njihovu svakodnevnicu onim malim stvarima koje često mogu da nas učine mnogo srećnijim – izjavio je Kris Vuds, generalni direktor kompanije JTI za Zapadni Balkan i dodao – Danas smo već imali zadovoljstvo da uživamo u izvođenju tamburaškog orkestra, a u narednim mesecima korisnici Doma imaće priliku da upoznaju poznate pevače, glumce, TV ličnosti, kao i da nauče neke japanske veštine poput ikebane.

Ugovor o donaciji potpisan je u prisustvu Lasla Čikoša, državnog sekretara u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, i trećeg sekretara Ambasade Japana, Takahašija Marujame.

– Danas sam veoma ponosna na sve koji žive i rade ovde, jer su zajedno uspeli od ove ustanove da naprave pravi Dom u kojem se smeje i raduje. Život je nepredvidiv i godine se ne mogu zaustaviti, ali ono što možemo da uradimo jeste da sačuvamo dostojanstvo i humanost. Zahvalni smo kompaniji Japan Tobacco International što je prepoznala naše vrednosti i podržala nas u naporima da ovo mesto učinimo još prijatnijim za život ljudi koji su nekada gradili ovu zemlju zemlju, a sada mogu da uživaju u našem Domu – istakla je Suzana Suzana Mišić, direktorka Gerontološkog centra Beograd.

Ovaj projekat je nastavak podrške kompanije JTI sistemu zaštite socijalno ugroženih grupa u Beogradu. Do sada su donirana sredstva za adaptaciju i opremanje prvog specijalizovanog Dnevnog boravka za odrasle sa posebnim potrebama u Beogradu, kao i za dva Dnevna boravka za stare na Vračaru i Novom Beogradu.

(Telegraf.rs)

Оставите одговор