Saradnja na unapređenju položaja osoba sa invaliditetom

29

U opštini Prijepolje je potpisan Memorandum o saradnji između udruženja osoba sa razvojnim smetnjama „Jednakost“ i Međuopštinske organizacije Saveza slepih Srbije sa jedne i opštine Prijepolje sa druge strane.

U opštini Prijepolje je potpisan Memorandum o saradnji  između udruženja osoba sa razvojnim smetnjama „Jednakost“ i Međuopštinske organizacije Saveza slepih Srbije sa jedne i opštine Prijepolje sa druge strane.

Čelni ljudi lokalne samouprave Prijepolja izrazili su spremnost i odlučnost da u narednom periodu rade na unapređenju kvaliteta života osoba sa invaliditetom.

Potpisivanjem Memoranduma definisana je dosadašnja saradnja između opštine Prijepolje i udruženja osoba sa invaliditetom, a predstavnici tih udruženja očekuju da će predstavnici lokalne samouprave između ostalog podržati dosledno sprovođenje i praćenje primene svih postojećih mera socijalne politke radi poboljšanja položaja  osoba sa invaliditetom.

Ovim memorandumom predstavnici lokalne samouprave u Prijepolju obezbediće konsultativnu ulogu predstavnika osoba sa invaliditetom u svim relevantnim procesima usvajanja i na taj način doprineti jačanju partnerstva između osoba sa invaliditetom i nadležnih organa izvršne vlasti.

„Pružićemo podršku organizaciji „Jednakost“ i Međuopštinskoj organizaciji Saveza slepih Srbije usprovođenju programa i aktivnosti koje doprinose smanjenju predrasuda prema osobama sa invaliditetom“-kazao je zamenik predsednika opštine Prijepolje Dobro Lazarević.

www.youtube.com/watch?v=0xRQuYZgtpw

 

 

Оставите одговор