Deca uživala na terenima

28

Dan inkluzivnog sporta i rekreacije

Centar za obuku i rekreaciju Sremska Kamenica i SD „Fruškogorac“ organizovali su 10. maja manifestaciju pod nazivom „Dan inkluzivnog sporta i rekreacije“, kao podršku aktivnostima Ministarstva omladine i sporta i Grada Novog Sada koji aktivno rade na stvaranju uslova da se svi građani ravnopravno bave sportom i rekreacijom.

Radi se, pre svega o prilagođavanju sportskih terena i objekata u Novom Sadu i Srbiji, koji treba da postanu dostupni svima, pre svega deci.

– Veliko je zadovoljstvo biti danas na prelepim terenima SD „Fruškogorac“ i družiti se sa decom koja imaju priliku da se oprobaju u raznim sportovima prilagođenim upravo njima – rekao je šef kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović.

– Program je zasnovan na fizičkom, mentalnom i socijalnom razvoju dece, a u njemu danas učestvuju i štićenici „Dečjeg sela“, đaci ŠOSO „Milan Petrović“, štićenici Doma u Veterniku, članovi udruženja osoba sa invaliditetom i mnogi drugi. To su učenici i štićenici ustanova čiji Grad nije osnivač, a koje mi stoprocetno podržavamo i nastojaćemo da ovoj populaciji posvetimo još veću pažnju. Novi Sad je oduvek bio i sada je grad sporta, a ova manifestacija je samo još jedan dokaz da se trudimo da tako i ostane u budućnosti.

Na terenima SD „Fruškogorac“, u prvom inkluzivnom rekreativnom centru u Srbiji, predstavljeni su inkluzivni softbol, atletika, košarka i mnogi drugi sportovi i vidovi rekreacija. Prema rečima predsednika UO SD „Fruškogorac“ Save Strajnića, cilj programa je stvaranje uslova za inkluzivne sportive kojima se usmerava pažnja javnost prema potrebama dece u društvenoj zajednici, a pokreću se i akcije od značaja za njihov razvoj.

Оставите одговор