Тежак положај лица са инвалидитетом

0

Чачак – Дељењем летака и разговором са грађанима представници чачанског Цетра за самостални живот особа са инвалидитетом обележили су 5. мајa, „Међународни дан самосталног живота инвалида“ указујући тиме на, како истичу, свој тежак положај.

Чачак – Дељењем летака и разговором са грађанима представници чачанског Цетра за самостални живот особа са инвалидитетом обележили су  5. мајa, „Међународни дан самосталног живота инвалида“ указујући тиме на, како истичу, свој тежак положај.“Желимо да подсетимо наше суграђане, читаво друштво да смо ми равноправни чланови заједнице у којој имамо право на избор“, изјавила је за Глас западне Србије, председница Цетра за самостални живот особа са инвалидитетом, Драгана Мишовић.

Она каже да чланови овог удружења и даље немају сопствени простор у којем би обављали своје активности, али се надају бољем. „Верујем да ће нам они који доносе одлуке, мислим на локалну самоуправу, ускоро доделити адекватан простор у којем ћемо радити на још већој афирмацији особа са инвалидитетом“, казала је Мишовићева.Центар за самостални живот особа са инвалидитетом је, подсећа, основан 15. јануара 2011, броји 30 чланова и сви заједно раде на развијању Сервиса персоналне асистенције. „Град Чачак је и ове године, као и претходних препознао важност развијања услуге персоналне асистенције и издвојио средства за ангажовање лица који ће помагати онима којима је помоћ најпотребнија“, додала је Мишовићева, истичићи да у граду на Морави има регистрованих око 2000 лица са инвалидитетом.

Иначе, Европска мрежа за самостални живот инвалида – ЕНИЛ прогласила је 5. мај њиховим Даном , а он се ове године обележава у свим земљама ЕУ на различите начине. У Србији су то Сомбор, Београд, Смедерево, Јагодина, Бор, Крагујевац, Ниш, Лесковац и Чачак.

Глас западне Србије

Оставите одговор