Ljudska prava: Raspisan likovni konkurs, pobednicima tablet na poklom

1

LESKOVAC – Zaštitnik građana Republike Srbije raspisuje nagradni konkurs za najbolje likovne radove na temu ljudskih prava u 15 gradova, među kojima je i Leskovac.

LESKOVAC – Zaštitnik građana Republike Srbije raspisuje nagradni konkurs za najbolje likovne radove na temu ljudskih prava u 15 gradova, među kojima je i Leskovac.

„U želji da podstaknemo veće učešće dece u ostvarivanju, poštovanju i zaštiti ljudskih prava, Zaštitnik građana Republike Srbije raspisuje nagradni konkurs za najbolje likovne radove na temu ljudskih prava osoba sa invaliditetom, pripadnika nacionalnih manjina, kao i ravnopravnosti žena i muškaraca, navodi se u saopštenju.

Na konkursu mogu učestvovati učenice i učenici od V do VIII razreda. Pobednik iz svakog grada dobija tablet na poklon, a 10 od 15 izabranih radova biće izloženi u lokalnim bibliotekama.

Pravila konkursa:

Radovi se mogu izvesti tehnikom i sredstvom po izboru autorke/autora, ali obavezno na papiru Bloka br. 4. Potrebno je dati naziv svom radu – slogan, ideja, misao, poruka i sl. Na prednjoj strani rada, u donjem desnom uglu, treba da stoji potpis, razred i naziv rada.

Uz rad je potrebno na posebnom papiru dostaviti: 1) ime i prezime, adresu stanovanja, grad, broj telefona i naziv škole i 2) objašnjenje do pet rečenica šta rad predstavlja i šta je poruka rada.

Izbor najboljeg rada iz svakog grada izvršiće nezavisna komisija, sastavljena od članova Panela mladih savetnika Zaštitnika građana, na osnovu sledećih kriterijuma: estetski utisak, kreativnost i poruka rada.

Učenica/učenik na konkurs može poslati samo jedan rad.

Konkurs je otvoren do 15. maja. Radovi se, inače, dostavljaju lokalnoj biblioteci.

Zaštitnik građana sprovodi ovu aktivnost u saradnji sa Bibliotekarskim društvom Srbije i uz finansijsku podršku Vlade Kraljevine Norveške.

(Kraj)

Оставите одговор