Ponovo radi Dnevni boravak za decu sa invaliditetom

0

Nakon dvomesečne pauze u Užicu je ponovo počeo sa radom Dnevni boravak za decu sa invaliditetom u prostorijama Doma Petar Radovanović.

Nakon dvomesečne pauze u Užicu je ponovo počeo sa radom Dnevni boravak za decu sa invaliditetom u prostorijama Doma Petar Radovanović. Dvadesetero dece je u prethodnom periodu bilo uskraćeno za korišćenje ove usluge jer je uredba Vlade Srbije ograničila broj zaposlenih u javnom sektoru, rekao je Branko Gavrilović, član Gradskog veća, uz apel nadležnima u Vladi da iz te odluke izuzmu socijalnu zaštitu. Lokalna samouprava je uspela da nadje privremeno rešenje za rad Dnevnog boravka.

„Našli smo rešenje problema na oročen vremenski period do 30. juna 2014. godine. Na radost dece, korisnika i njihovih roditelja ponovo smo aktivirali rad Dnevnog boravka. Deca su ovde konstantno pod stručnim nadzorom što omogućava njihovim roditeljima neke druge radne aktivnosti. Grad Užice je izdvojio 6 miliona dinara za finansiranje Dnevnog boravka za celu 2014. godinu. Nadamo se da ćemo i posle juna naći način da Dnevni boravak nastavi sa radom.“-rekao je Branko Gavrilović.

Trenutno rešenje za rad Dnevnog boravka su pomogli Ministarstvo rada i socijalne zaštite u saradnji sa Vladom Republike Srbije koja je omogućila da do 30. juna 2014. godine se zadrži šestoro zaposlenih, koji su radili sa decom i pre donošenja uredbe. Dnevni boravk može da zbrine dvadesetoro dece sa različitim oblicima invaliditeta, rekao je Srdjan Jovančićević, medicinski tehničar koji je ponovo na svom radnom mestu. On je istakao važnost postojanja ove usluge koja mnogo znači deci ali i roditeljima.

„U kontaktu sa roditeljima saznali smo da su zadovoljni radom Dnevnog boravka jer oni dobijaju slobodno vreme. Za vreme boravka kod nas, mi ih učimo osnovnim životnim veštinama. Deca se ovde lepo osećaju.“-rekao je Jovančićević.

Оставите одговор