Napravljena baza podataka osoba sa invaliditetom

28

UŽICE-Na realizaciji projekta „Analizom do suštine“ bilo je angažovano osam osoba sa invaliditetom sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje,sa zadatkom da sačine bazu podataka članstva 11 udruženja osoba sa invaliditetom na teritoriji grada Užica.

UŽICE-Na realizaciji projekta „Analizom do suštine“ bilo je angažovano osam osoba sa invaliditetom sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, sa zadatkom da sačine bazu podataka članstva 11 udruženja osoba sa invaliditetom na teritoriji grada Užica.

Rezultati ovog projekta,koji su realizovali NSZ i gradska uprava, prezentovani su na tribini u Gradskom razvojnom centru.
Član Gradskog veća Branko Gavrilović istako je da je projekat najbolje ocenjen od svih na teritoriji Srbije i da je ideja uneta u Akcioni plan Nacionalne strategije za socijalnu zaštitu.
„Dobili smo bazu od 1240 članova registrovanih u 11 udruženja osoba sa invaliditetom na teritoriji grada ,koja će nam pomoći u predviđanju budućih usluga socijalne zaštite potrebnih ovim licima.Sledeći korak je izrada socijalne karte za osobe sa invaliditetom i sa tim projektom ćemo tokom godine konkurisati kod Nacionalne službe za zapošljavanje“,rekao je Gavrilović.

Koordinator za saradnju sa civilnim društvom gradske uprave Nebojša Sarvan istakao je da je izrada baze podataka prednost ne samo za gradsku upravu,već i za udruženja osoba sa invaliditetom.

„Ova baza podataka trebala bi da pokrene ne samo gradsku upravu,već i druge instance u društvu da kroz zajedničke akcije pokušamo da dopremo i do onih osoba sa invaliditetom koji nisu članovi udruženja.Tako bismo dobili precizne podatke koliko osoba sa invaliditetom ima u Užicu i koje su njihove potrebe“,istakao je Sarvan.

Ukupna vrednost projekta bila je 2 miliona dinara,a realizacija socijalnih usluga osoba sa invaliditetom omogućiće se i kroz konkurse evropskih fondova za te namene.
ZooM

Оставите одговор