Javni radovi

31

U Međuopštinskoj organizaciji slepih i slabovidih u Rumi 14. februara je privreden kraju javni rad pod nazivom „Podrška socijalnoj integraciji osoba sa invaliditetom“ koji je započeo 15. avgusta prošle godine.

U Međuopštinskoj organizaciji slepih i slabovidih u Rumi 14. februara je privreden kraju javni rad pod nazivom „Podrška socijalnoj integraciji osoba sa invaliditetom“ koji je započeo 15. avgusta prošle godine.

U ovaj šestomesečni projekat je bilo uključeno sedmoro invalidnih lica, troje sa trećim i četvrtim stepenom stručne spreme i po dvoje sa petim, šestim i sedmim stepenom stručne spreme.

– Zhvaljujući ovom javnom radu, jedno lice je ispunilo uslove i podnelo zahtev za invalidsku penziju. I dalje ćemo konkurisati za javne radove ili projekte kako bi još neko od invalidnih lica na određeno vreme došao do posla ili ispunio uslove za invalidsku penziju, kaže Dragana Savić, sekretarka MO slepih i slabovidih u Rumi.

MO slepih i slabovidih se već pet godina uključuje u javne radove u okviru kojih do posla dolaze kako njihovi članovi, tako i druga invalidna lica, te je pored njihovih članova za ovaj period javnim radovima bilo obuhvaćeno preko 20 invalida.

– Pripremamo se i za podnošenje projekata koji se finansiraju preko konkursa za udruženja za sredstva iz opštinskih budžeta iz onih opština u kojima imamo svoje članove (preko 300 članova), a to su Ruma, Irig, Sremska Mitrovica, Šid i Pećinci, kaže Dragana Savić. Ona najavljuje da će se i ove godine prijavljivati i za programe javnih radova koje raspisuje Nacionalna služba za zapošljavanje.

 

Оставите одговор