Medalje za plivače Delfina

43

Na Regionalnom prvenstvu Hrvatske u plivanju za osobe sa invaliditetom tri takmičara Plivačkog akademskog kluba za osobe sa invaliditetom „Delfin“ iz Niša osvojila su četiri medalje.

Nemanja Tadić u bazenu

Na Regionalnom prvenstvu Hrvatske u plivanju za osobe sa invaliditetom tri takmičara Plivačkog akademskog kluba za osobe sa invaliditetom „Delfin“ iz Niša osvojila su četiri medalje.

U svakoj od trka je isplivan najbolji lični rezultat plivača ovog kluba.

Najbolji srpski plivač sa invaliditetom Nemanja Tadić osvojio je dve zlatne i jednu srebrnu medalju, dok je Vladimir Jovanović doneo jednu srebrnu.

Marko Vulić je, pored ličnih rekorda, u dva navrata bio jedno mesto nadomak medalje.

Takmičenje je služilo kao kontrola forme za nastavak sezone i mitinge u kalendaru Međunarodnog paraolimpijskog komiteta koji će biti održani na proleće u Nausi i Splitu.

– Provera je bila uspešna, jer je Hrvatska sila u paraolimpijskom plivanju, redovni osvajač odličja na velikim svetskim takmičenjima – kažu u Delfinu.
Pored trenera Delfina Marka Aleksandrovića i Saše Kostića, u Zagrebu je boravio i najtrofejniji niški plivački trener Gavrilo Maslaković.
– Njegovo je iskustvo i saveti su pomogli da se ostvare bolji rezultati. Inače, već preko tri meseca, Nemanja Tadić trenira sa plivačima kluba „Sveti Nikola“, koje trenira Maslaković i odlično napreduje – dodaju u Delfinu.
Putovanje i boravak u Zagrebu je pomogla kompanija Otto Bock, najjača svetska kompanija za protetičke i ortotičke proizvode i invalidska kolica, koji su glavni sponzor Međunarodnog paraolimpijskog komiteta.
Otto Bock, koji su i glavni sponzor Nemanje Tadića, imaju predstavništvo za Balkan u Zagrebu, pa su niški delfini imali priliku isto da obiđu, bliže se upoznaju sa najnovijim tehnoligijama iz ove oblasti i da odrade lekarske preglede.

Оставите одговор