Sportisti sa invaliditetom doneli osam medalja iz Malmea

0

Sportisti sa invaliditetom iz Beograda i ove godine su uspešno nastupali na 38. po redu sportskim igrama „Malme open 2014“, održanim od 7. do 9. februara u istoimenom gradu u Švedskoj, na kojima je učestvovalo vise od 3.000 takmičara iz oko 40 država.

Sportisti sa invaliditetom iz Beograda i ove godine su uspešno nastupali na 38. po redu sportskim igrama „Malme open 2014“, održanim od 7. do 9. februara u istoimenom gradu u Švedskoj, na kojima je učestvovalo vise od 3.000 takmičara iz oko 40 država. Najveći uspeh je postigla Teodora Baljak, učenica osmog razreda OŠ „Stefan Dečanski“, koja se vratila sa dve medalje i oborenim ličnim rekordom u plivanju. Najsjajnijim odličjima okitili su se i Dragan Boganč iz Doma u Sremčici, (stoni tenis), i Marko Čugurović, student sa oštećenjem sluha (plivanje). Naši stonoteniski veteran Svetislav Dimitrijević i Zoran Gajić zauzeli su drugo odnosno treće mesto, dok je Marko Vićević učenik škole „Veljko  Ramadanović“, osvojio dve bronzane medalje u disciplini plivanje.

U sastavu ekipe, koju je organizovao Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda, bilo je ukupno 13 sportista, a njihovo učešće omogućio je grad Beograd – Sekretarijat za sport i omladinu.

Оставите одговор