Besplatan gradski prevoz za 16 kategorija korisnika

28

Pravo na besplatni gradski prevoz u 2014. godini imaće 16 kategorija korisnika usluga u Novom Sadu.

Pravo na besplatni gradski prevoz u 2014. godini imaće 16 kategorija korisnika usluga u Novom Sadu.

Ova privilegija će početi da važi od 1. marta.

Besplatne karte dobiće deca do šest godina, deca sa smetnjama u razvoju koja pohađaju Školu za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović“, deca oštećenog sluha koja pohađaju Osnovnu školu „Jovan Popović“, deca sa smetnjama u razvoju i omladina sa invaliditetom koja pohađaju dnevne boravke.

Pravo na besplatan gradski prevoz imaju i slepi i slabovidi, osobe na dijalizi i sa transplantiranim organima koji koriste tuđu negu i pomoć, osobe obolele od paraplegije, distrofije i srodnih oboljenja, cerebralne i dečije paralize, multiiple skleroze i reumatskog artritisa, kao i njihovi ovlašteni pratioci.

Na ovu povlasticu JGSP Novi Sad mogu računati ratni i vojni invalidi i civilni invalidi rata, korisnici porodične invalidnine i članovi porodica poginulih u oružanim sukobima posle 17. avgusta 1990. godine. Povlasticu mogu iskoristiti i izbegla, prognana i raseljena lica kojima je zbog teške bolesti potrebna češća kontrola lekara.

Građani Novog Sada stariji od 65 godina takođe će moći da se besplatno voze od 1. marta, a ovu povlasticu mogu koristiti i odbornici Skupštine grada, gradski inspektori, dobrovoljni davaoci krvi koji su dali krv preko 50 puta (žene) ili 100 puta (muškarci), studenti sa invaliditetom, kao i osobe obolele od hemofilije, cistične fibroze i drugih retkih bolesti.

Od ove godine besplatan prevoz mogu koristiti i deca iz porodica sa troje i više dece do 18 godina starosti koja su na redovnom školovanju u osnovnoj i srednjoj školi, kao i osobe istog uzrasta koja su raseljena sa Kosova i Metohije.

Korisnici koji prvi put izrađuju besplatnu kartu mogu to da učine od 10. februara, dok će stari korisnici moći da izrade svoje karte od 14. februara.

Izrada godišnjih povlašćenih karata iznosi 1.650 dinara, a gotove karte moći će da se preuzmu tri dana nakon predaje zahteva na istom mestu na kome je zahtev predat. Za dobijanje pokazne karte neophodno je da korisnik usluga lično podnese zahtev za izradu.

 

 

Оставите одговор