Đake sa smetnjama u razvoju izbacili iz osnovne škole!

39

Sukob zbog prostora u Kikindi.
Spremnost opštinske administracije da se taj prostor adaptira škola je odbila uz argument da je neuslovan za boravak dece sa smetnjama u razvoju

Gradska vila... Do kraja 2013. korišćena kao boravak za decu

Spremnost opštinske administracije da se taj prostor adaptira škola je odbila uz argument da je neuslovan za boravak dece sa smetnjama u razvoju.

KIKINDA – Deca bi trebalo da budu najbitnija!
– Nas ne interesuju nesuglasice između škole i opštine. Umesto da im drugo polugodište počne 15. januara, školskim obavezama vratiće se tek za šest dana.

Među njima ima slepe dece i dece s invaliditetom. Zašto zbog nečijih loših međuljudskih odnosa moramo da trpimo? – ogorčeno se pitaju roditelji 19 učenika OŠ „6. oktobar“ sa smetnjama u razvoju, koji su do pred kraj prošle godine pohađali dnevni boravak u Gradskoj vili. Školi je opštinskom odlukom još 5. decembra naloženo da se iseli iz tog objekta, ali je to učinjeno tek pre nekoliko dana.

Ponuđeno je da se polaznici dnevnog boravka udome u objektu „Centroduvana“. Spremnost opštinske administracije da se taj prostor adaptira škola je odbila uz argument da je neuslovan za boravak dece sa smetnjama u razvoju. Stanislava Hrnjak, članica Opštinskog veća za obrazovanje, kaže da su uvažili odluku OŠ „6. oktobar“ da im ponuđeni objekat ne odgovara.

– U dogovoru s njima, pronašli smo nov. Reč je o prostorijama MZ „Lidija Aldan“. Prioritet nam je interes dece – kaže ona.
Direktorka OŠ „6. oktobar“ Vesna Vasić smatra da je bilo bolje da se sačekao završetak školske godine, pa da su se onda preselili.
– Ponuđene prostorije se adaptiraju i u njima ćemo privremeno boraviti. Predstavnici opštine obećali su da ćemo u sedištu škole dobiti nove prostorije – kaže ona.

Оставите одговор