Pokloni za decu Beograda i Paraćina

Uručene tradicionalne novogodišnje donacije kompanije Imlek

Kompanija Imlek, vodeći proizvođač mleka i mlečnih proizvoda u našoj zemlji, tradicionalno je obezbedila novogodišnje poklone i obradovala mališane iz brojnih institucija za nezbrinutu i bolesnu decu iz Beograda i Paraćina. Predstavnici kompanije družili su se sa učenicima škole za decu sa oštećenim sluhom „Stefan Dečanski“, koju pohađaju mališani iz udruženja samohranih roditelja i porodica osoba sa invaliditetom „Plava školjka“.

„U susret praznicima, kompanija Imlek već tradicionalno donira paketiće sa Imlekovim proizvodima deci iz institucija koje smo dobili po preporuci Skupštine grada. Kao kompanija koja vodi računa, pre svega, o najmlađima potrudili smo se da i ove godine iznenadimo brojnu bolesnu decu i onu bez roditeljskog staranja i da ih bar malo obradujemo za praznike koji su pred nama“, istakla je Svetlana Glumac, CORA direktorka Danube Foods Group.

Donacije su uručene najmlađima kojima je pomoć najpotrebnija, i kojima najviše znači saznanje da neko na njih misli u danima praznika. Pored zahvalnice Imleku na znakovnom jeziku, učenice srednje škole sa potpunim oštećenjem sluha, inače svetske prvakinje u hip-hopu, izvele su plesnu tačku.

Jučerašnjom donacijom obuhvaćene su ustanove za decu iz Beograda koje Imlek tradicionalno donira dva puta godišnje, povodom Svetskog dana mleka i novogodišnjih praznika: „Sava Jovanović“ Sirogojno, „Plava školjka“, „Drinka Pavlović“, „Jovan Jovanović Zmaj“, „Moše Pijade“, „Dragutin Filipović Jusa“, Specijalna bolnica za cerebralnu paralizu, Centar za zaštitu odojčadi i dece u Zvečanskoj ulici i Manastir Svete Petke iz Paraćina.

Оставите одговор