Španovićeva i Dudaš za ponos

29

Proglašeni najbolji sportisti Novog Sada.
Na tradicionalnoj svečanosti „Sportista godine Grada Novog Sada“, koju 39. put zaredom organizuje Sportska asocijacija, dodeljenja su priznanja u devet kategorija.

Na tradicionalnoj svečanosti „Sportista godine Grada Novog Sada“, koju 39. put zaredom organizuje Sportska asocijacija, dodeljenja su priznanja u devet kategorija.

Najbolja ženska ekipa u 2013. godini je Sokolsko društvo „Vojvodina“, a muška Rukometni klub „Vojvodina“. Najbolji klub u celini je Atletski klub „Vojvodina“, dok je u kategoriji sportista sa invaliditetom za najbolju proglašena stonoteniserka Borislava Perić Ranković, a najbolji trener je Goran Obradović iz Atletskog kluba „Vojvodina“. Novosadska juniorka koja je obeležila godinu na izmaku je džudistkinja Milica Žabić, a najuspešniji junior je veslač Nikola Kekić.

Za najboljeg novosadskog sportistu i sportistkinju u 2013. godini proglašeni su oni takmičari u individualnim sportovima koji već tradicionalno postižu dobre rezultate na međunarodnim takmičenjima. Bronzana medalja na Evropskom prvenstvu bila je presudna da kao prvi sportista ponovo bude izabran atletičar Mihail Dudaš. Za najbolju sportistkinju proglašena je Ivana Španović, koja je za Srbiju, u skoku u dalj, osvojila prvu svetsku medalju u istoriji ovog sporta. Obraćajući se prisutnima Ivana Španović se zahvalila na priznanju i istakla da podrška koju Grad pruža novosadskim sportistima mnogo znači i doprinosi dobrim rezultatima.

Zamenik gradonačelnika Borko Ilić čestitao je sportistima na dobrim rezultatima postignutim u 2013. godini i izrazio nadu da će naredna biti još uspešnija.

– Naredna godina je godina velikih očekivanja. Nadam se da će novosadski sportisti pored uspeha na prestižnim svetskim i evropskim takmičenjima ostvariti uspeh i na olimpijskim, a Grad će učiniti sve što može da ih na tom putu podrži. U narednom periodu planiramo da povećamo budžet za sport, a jedan od prioriteta će i dalje biti ulaganje u školski sport, kako bismo stvorili bazu i za buduće šampione – izjavio je Ilić.

Član Gradskog veća za sport i omladinu Predrag Svilar je istakao da sportisti imaju veoma važnu ulogu kao uzor mladim generacijama i da je neophodno da ih Grad podrži.

Оставите одговор