Svest o integraciji osoba sa invaliditetom

36

Poseta Dnevnom boravku za decu sa smetnjama u razvoju u Subotištu.
Dnevni boravak postoji već dve godine i ta institucija je postala deo aktivnosti koje Centar za socijalni rad organizuje.

Predstavnici Opštinske organizacije Crvenog krsta Pećinci, Doma zdravlja „Dr Dragan Funduk“ i Centra za socijalni rad , povodom Međunarodnog dana osoba s posebnim potrebama koji se po kalendaru zdravlja obeležava 3. decembra, posetili su Dnevni boravak za decu i mlade sa smetnjama u razvoju u Subotištu. Polaznicima Dnevnog boravka uručeni su prigodni pokloni. Zorica Vlajnić, predsednica Uprevnog odbora Crvenog krsta je rekla da Crveni krst kao nosilac projekta Dnevnog boravka zajedno sa Centrom za socijalni rad podržava sve aktivnosti koje imaju za cilj podizanje svesti o važnosti integracije osoba s invaliditetom. Zorica Vlajnić je kazala da će Crveni krst sa svojim partnerima i dalje nastojati da se obezbede sredstva za funkcionisanje ove ustanove jer postiže dobre rezultate i deca su zadovoljna.

– Na sreću, Dnevni boravak postoji već dve godine i ta institucija je postala deo aktivnosti koje Centar za socijalni rad organizuje. Mi smo je pokrenuli kao projektnu aktivnost i imali smo sreću da je to godinu i po dana finansirala Evropska unija i da je lokalna samouprava nastavila da je finansira, a u međuvremenu smo obezbedili finansiranje preko pokrajinskog Sekretarijata za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku. Znači za ovu kalendarsku godinu imamo finansiranje, ali i obećanje da će lokalna samouprava nastaviti s finansiranjem za sledeću godinu – izjavila je Biljana Jovičić, direktorka pećinačkog Centra za socijalni rad i istakla dobru saradnju sa pećinačkim Domom zdravlja „Dr Dragan Funduk“ i Crvenim krstom. Takođe, ona je naglasila da je projekat Dnevnog boravka u Subotištu koji je s radom počeo 2011. godine, zaživeo među korisicima, a efekat koji je postignut odnosi se prvenstveno na socijalizaciju i unapređenje kvaliteta života.

Po rečima Biljne Jovičić, sem usluge koja se pruža deci i mladima s smetnjama u razvoju, u Dnevnom boravku je omogućeno i upošljavanje novih lica kao što su fizioterapeut, negovateljica, defektolog i drugi.

Оставите одговор