Da li me vidiš?

37

Izložba dela umetnika domaće likovne scene biće otvorena u subotu 21. decembra u 19 časova u galeriji O3one, Andrićev venac 12, sa ciljem poboljšanja društvenih uslova za život i kretanje osoba sa invaliditetom i poteškoćama u razvoju.
21.12.2013. – 26.12.2013.

Svojim dosadašnjim, društveno odgovornim delovanjem, pokazujete da brinete i ulažete u društvenu zajednicu u kojoj poslujete. Bilo bi nam zadovoljstvo da vas ugostimo na otvaranju izložbe i pružimo vam mogućnost da izaberete umetničko delo koje će ulepšati vaš životni i/ili radni prostor.

Umetnost kao dar nudi emocije, a umetnička dela čine da svet bude lepši i zanimljiviji. Grupa umetnika je ovog puta kroz svoja dela darovala sebe, i oni ne traže ništa zauzvrat. Pored umetnika i dizajnera Dragana Lončara, Brandpit, firme X:tema, MooShema, Bruka-notes daruju svoje proizvode, najavljujući buduću saradnju, kontinuiranu pomoć Centru za inkluziju osoba sa invaliditetom. Kompletan prihod humanitarne izložbe namenjen je deci – borcima kroz život u Specijalnoj bolnici u Sokobanjskoj ulici.
U prilogu Vam dostavljamo prezentaciju umetničkih dela koja će biti izložena, sledećih autora: Nebojša Babić, Novica Babović, Selman Trtovac, Bojan Krstić, Goran Ostojić Vid, Stefan Momirov, Jelena Milosavljević-Milo, Dragana Pajković Dodig, Aleksandra Šaranović, Uglješa Vrcelj i Tijana Kojić.

Tokom pet dana trajanja izložbe program će sadržati:

21.12. subota 19 časova – Otvaranje izložbe („No limits night“)
22.12. nedelja  –  nedeljom galerija ne radi
23.12. ponedeljak18 časova –  Art tribina Dis(Art)bility: položaj umetnika u Srbiji
24.12. utorak 18 časova – Okrugli sto sa temom Gde smo i šta radimo nevladine organizacije iz oblasti prava osoba sa invaliditetom
25.12 sreda – ceo dan u galeriji OZON, možete pogledati video rad i umetničke radove
26.12. četvrtak 19 časova –  Zatvaranje izložbe, nastup grupe „Dva i po čoveka“

Cerebralna paraliza, kojom se prevashodno bavi institucija kojoj je namenjen sav prihod sa ove izložbe, jeste kompleksan medicinski, psihološki i socijalni problem, nije bolest već stanje, ne prenosi se i nije izlečiva. To je sveobuhvatan naziv za različite poremećaje u vezi sa poteškoćama sa držanjem i ravnotežom tela, nedovoljno usklađenim pokretima zbog slabosti ili ukočenosti mišića, i uzrokovana je oštećenjem mozga deteta tokom trudnoće, pre porođaja, u toku porođaja ili tokom prvih godina života. Stanje se može popraviti uz adekvatan terapijski program sa ciljem iskorišćenja maksimuma ličnih potencijala kako bi osoba bila što samostalnija.

Zahvaljujemo vam se na odvojenom vremenu i još jednom vas pozivamo da prisustvujete otvaranju izložbe. Ukoliko želite da jedno od prelepih umetničkih dela naših umetnika ulepša vaš prostor, stojimo vam na raspolaganju. Takođe, ukoliko izaberete jedan od radova, poštovaćemo vaše pravo na diskreciju i anonimnost.

 

Оставите одговор