Za bolji položaj

0

Dan osoba sa invaliditetom, 3. decembar, obeležen je u utorak 3. decembra u Omladinskom centru održevanjem okruglog stola sa mladima sa invaliditetom, njihovim roditeljima i zainteresovanim udruženjima građana.

Dan osoba sa invaliditetom, 3. decembar, obeležen je u utorak 3. decembra u Omladinskom centru održevanjem okruglog stola sa mladima sa invaliditetom, njihovim roditeljima i zainteresovanim udruženjima građana. Sastanak je bio zatvoren za javnost, a kako je iz Omladinskog centra saopšteno, namera je bila da se povežu korisnici usluga i nevladin sector da bi se utvrdilo na koji bi se način ubuduće moglo pomoći osobama sa invaliditetom i posebno poboljšati položaj mladih.

Proteklog meseca dva dečaka iz Loznice i Paskovca dobila su kolica za nepokretne osobe koja je Omladinskom centru darovao partner iz Italije. Iako su nove ulice u Loznici na pešečkim prelazima dobile niže ivičnjake, ipak, na mnogim mestima, i dalje su neprikladni za prilaz kolicima, a mnoge ustanove još uvek nemaju prilagođene ulaze za osobe sa invaliditetom. Omladinski centar je prilagođen ovim osobama koje su uključene i u sve programe, a i među volonterima i stručnim saradnicima ima osoba sa invaliditetom.

Оставите одговор