Festival angažovanog teatra u Beogradu

0

Regionalni festival angažovanog teatra, pod nazivom „Van okvira/Off Frame“, biće održan od 14. do 18. decembra u Beogradu, najavili su grupa „Hajde da…“ i kulturni centar „Reks“.

Scena iz predstave Grad

Festival okuplja stvaraoce koji putem pozorišne umetnosti govore o važnim društvenim pitanjima koja se dotiču i pitanja tela – kupovine i prodaje ljudi i organa, retkih bolesti, tela i jezika, promene pola, ograničenja koje društvo postavlja osobama sa invaliditetom, odnosa pojedinca i institucionalnih i političkih tela.

Na programu je osam pozorišnih predstava/performansa koji prezentuju angažovanu praksu u Srbiji, Hrvatskoj, Irskoj i SAD. Biće organizovana predavanja i okrugli stolovi, kao i radionica usmerena na rešavanje širih društvenih problema.

Umetnički direktor festivala je Boris Čakširan.

Organizatori ističu da su svi prostori u kojima se održava festival dostupni za korisnike kolica, predstave se prevode na znakovni jezik, a za slepe i slabovide osobe obezbeđena je audio naracija.

Podršku festivalu pružili su Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike Republike Srbije, Skupština grada Beograda – Sekretarijat za kulturu, Erste Banka i Erste fondacija.

Оставите одговор