Prva teretana na otvorenom dostupna svima

20

Niš je dobio prvu teretanu na otvorenom bez arhitektonskih prepreka sa specijalizovanim spravama prilagođenim i osobama sa invaliditetom.

"Park za sve" je teretana prilagođena i osobama sa invaliditetom, i starijima, i onima koji se oporavljaju od bolesti.

Niš je dobio prvu teretanu na otvorenom bez arhitektonskih prepreka sa specijalizovanim spravama prilagođenim i osobama sa invaliditetom.

Sedam sprava za vežbanje i rehabilitaciju u „Parku za sve“, koji je otvoren na Somborskom bulevaru na Panteleju, osim zdravih i fizički jakih osoba, moći će da koriste i deca, i stari, ali i oni koji se oporavljaju od bolesti.

Izgradnju ovakvog parka podržao je srpski paraolimpijski reprezentativac, plivač iz Niša Nemanja Tadić, koji je zbog raka još kao sedmogodišnjak ostao bez noge.

– Naporno radim i treniram da ostvarim san i odem na paraolimpijske igre u Rio 2016. godine. Na žalost, teretane u Nišu nisu prilagođene osobama sa invaliditetom. Česte su arhitekstonske prepreke i sprave koje nisu dizajnirane za sve – kaže Tadić u promotivnom spotu za „Park za sve“.

Izgrađan je na inicijativu Udruženja za lokalni razvoj Kamenica u saradnji sa Opštinom Pantelej. Uzgradnji su pomogli Naftna industrija Srbije i USAIS kroz projekat „Građansko društvo za budućnost“ koji Trag fondacija sprovodi sa Institutom za održive zajednice ISC.

http://www.youtube.com/watch?v=FWvCwgFP870

Оставите одговор