Apatin: Osnovci kupuju kolica bolesnim vršnjacima

39

Učenici IV/7 OŠ “Žarko Zrenjanin”sa učiteljicom Gordanom Radaković pridružili su se akciji „Čep za hendikep“, a novac od prodaje prikupljenih čepova uložiće u kupovinu invalidskih kolica Društvu za dečju i cerebralnu paralizu.

Odeljenje IV/7 sa učiteljicom

Učenici IV/7 OŠ “Žarko Zrenjanin” sa učiteljicom Gordanom Radaković pridružili su se akciji „Čep za hendikep“, a novac od prodaje prikupljenih čepova uložiće u kupovinu invalidskih kolica Društvu za dečju i cerebralnu paralizu.

– Đaci žele da pomognu vršanjacima koje su nedavno posetili u opštinskom društvu za dečju i cerebralnu paralizu i ovo je dobra prilika da shvate da smo svi jednaki iako različiti, a naučiće i koliko je važna reciklaža za očuvanje životne sredine – objašnjava učiteljica Gordana Radaković dodajući da su učenici nabavili i korpe sa logom akcije u kojima će prikupljati čepove.

Luka Kovačević, koji je bio na druženju sa decom iz Društva za cerbralnu i dečju paralizu, oduševljen je idejom da prikupljaju čepove da bi pomogli hendikepiranim drugarima.

– U njihovim prostorijama sam video puno crteža i predmeta koje izrađuju, a posebno su mi se dopali Nikolini radovi. Uspeo je da napravi fantastičan brod – priča Luka, a Ena Đorđević, čiji su roditelji pokrenuli incijativu za ovu akciju, kaže da su njihovi novi prijatelji veoma kreativni.

– Oni se lepo druže, crtaju, prave predmete u gipsu i plastici, pevaju. Nadam se da će ova akcija postati trajna da bi bolesnoj deci učinili život lakšim – objašnjava Ena, a učiteljica Gordana ističe da imaju podršku školske uprave, ali da očekuju da se uključe i odrasli.

Marija Bogić, predsednica Drištva za dečju i cerebralnu paralizu, ne krije zadovoljstvo što su đaci prihvatili njihove članove kao drugare kojima treba pomoći.

– Imamo dece kojima su neophodna invalidska kolica i odluka njihovih vršnjaka ih je zaista obradovala. Oni se rado druže i nadaju se da će biti još ovakvih susreta.

Uključiće se i svilojevački đaci

I u Osnovnoj školi „Kiš Ferenc“ u Svilojevu planiraju da se uključe u ovu akciju. – Tokom nedelje ćemo održati nastavničko veće i verujem da će nastavnici i roditelji prihvatiti potpisivanje protokola o saradnji sa Društvom za dečju i cerebralnu paralizu – navela je Lidija Barać, direktorka škole u Svilojevu.

 

Оставите одговор