Vrtirepići izveli program za predškolce

0

PROKUPLJE- Inkluzivni hor „Vrtirepići“, koji radi pri Volonterskom centru Prokuplje, pripremio je za svoje drugare iz predškolske ustanove „Neven“ splet dečijih pesama i stihova, koje im je darovao u okviru obeležavanja Dečije nedelje.

PROKUPLJE- Inkluzivni hor „Vrtirepići“, koji radi pri Volonterskom centru Prokuplje, pripremio je za svoje  drugare iz predškolske ustanove „Neven“ splet dečijih pesama i stihova, koje im je darovao u okviru obeležavanja Dečije nedelje.

Poznate dečije melodije, Vrtorepići su posvetili dečacima i devojčicama predškolskog uzrasta, koji su ih aplauzima bodrili i podržavali. Predškolcima se dopao poklon starijih drugara, prepoznali su stihove i melodije, pa su zajedno sa njima pevali, igrali i uživali u pripremljenom programu.

Stihovi posvećeni mamama i tatama, sestri, bratu, odrastanju i prvim ljubavima, popraćeni su burnim aplauzima i ovacijama.

Predsednik Volonterskog centra Prokuplje Slađana Milosavljević kaže da su Vrtirepići vredno radili da bi obradovali predškolce.

– Već godinu dana koliko je prošlo od osnivanaja, trudimo se da svojim programima o prazniku ili nekim drugim povodom, prikažemo našim sugrađanima ono što radimo i stvaramo u Volonterskom centru – rekla je ona.

Pavle i Marko Vasiljević su članovi Vrtirepića od njegovog osnivanja i ne propuštaju ni jednu probu hora. Trude se da za svaki nastup nauče i govore stihove naših poznatih dečijih pesnika. Anđela, Marta, Mila i Branka su se takođe i ovog puta pripremile da pred publikom recituju. Slažu se da se u Volonterkom centru dobro druže i da im priprema i učenje novih horskih pesama pod dirigentskom palicom profesorke Sanje Stojković ne pada teško.

– Sa drugovima i drugaricama u Vrtirepićima ništa nije teško. Mi se dodatno trudimo da oplemenimo naš program i za svaki novi nastup naučimo nove stihove, kako bi naš program bio interesantniji, smešniji, i naravno lepši – kažu članice Vrtirepića.

Inkluzivni hor „Vrtirepići“ osnovan je pre godinu dana. Za sobom ima veliki broj nastupa, a ovaj projekat podržala je Vlada Norveške u okviru projekta Kultura i volonterizam.

Оставите одговор