Nove električne rampe na Čukarici

0

U prizemlju zgrade u u Požeškoj ulici 65, na Banovom brdu, ugrađena je električna rampa, koja će olakšati kretnju osobama s invaliditetom. To je šesta rampa koju su predstavnici opštine Čukarica namenili sugrađanima kojima je takva pomoć potrebna.

U soliteru u Požeškoj ulici 65 postavljena je električna rampa. Njoj se najviše obradovala Saška Ikonić koja je uspela sama da se kolicima spusti do izlaza iz zgrade.

– Uprkos skromnim sredstvima kojima raspolažemo, uspeli smo da uradimo tri ovakve električne rampe. Trudimo se da svim osobama sa invaliditetom na našoj opštini poklonimo pažnju koju zaslužuju i da im i na ovakav način život učinimo lakšim. Pored solitera u Požeškoj 65, gde će rampu koristiti tri osobe sa invaliditetom, ovakvu rampu postavili smo i u ulicama Stjepana Supanca 18a, u Železniku, i Čede Minderovića 8 na Banovom brdu. Zahvalnost dugujemo i Vojnoj ustanovi za održavanje zgrada i stanova – Beograd 2 i Elektrodistribuciji, bez čije pomoći postavljanje rampe u soliteru u Požeškoj ulici ne bi bilo moguće – rekao je Zoran Gajić, predsednik opštine Čukarica.

Na opštini Čukarica u toku proteklih nekoliko meseci pored električnih, postavljene su i standardne rampe za osobe sa smanjenom pokretljivošću. Ove rampe postavljene su u Sare Bernar 19, Nikolaja Gogolja 38 i Luke Spasojevića 5, kao i rukohvati na stepeništu u Ulici kraljice Katarine.

Оставите одговор