ZAPOSLENI U TELEKOMU SRBIJE U VOJVODINI: Pružaju usluge i na znakovnom jeziku

0

U poslovnicama Telekoma Srbija u Novom Sadu, Bačkoj Palanci, Zrenjaninu, Kikindi, Subotici i Sremskoj Mitrovici zaposleni će od sada pružati usluge i na znakovnom jeziku

Korisnici usluga Telekoma Srbija koji se u svakodnevnoj komunikaciji služe srpskim znakovnim jezikom, od sada će moći lakše da dođu do potrebnih informacija i u poslovnicama Telekoma Srbija u Novom Sadu, Bačkoj Palanci, Zrenjaninu, Kikindi, Subotici i Sremskoj Mitrovici, budući da će im u tome pomoći zaposleni koji su uspešno završili obuku iz znakovnog jezika.

Julijana Miško, potpredsednica UTLOSS-a ocenila je najvišom ocenom tok obuke i uspešnost polaznika u savladavanju znanja, kao i praktičnu primenu znakovnog jezika. Ona je navela da su zaposleni u poslovnicama u Novom Sadu i Subotici imali priliku da u periodu obuke usluže korisnike sa oštećenim sluhom koristeći znakovni jezik i da su tom prilikom dobili pohvale korisnika za pokazano znanje i pomoć koja im je pružena.

Šef Službe za prodaju privatnim korisnicima u Novom Sadu, Vesna Lukić, istakla je da je obuka bila veoma korisna za zaposlene i da su se mnoge kolege interesovale o mogućnosti daljeg usavršavanja znanja iz znakovnog jezika.

Predavanja koja su realizovana u saradnji sa UTLOSS-om, obuhvatila su 800 odabranih gestova, grupisanih u 16 tematskih celina koje su obrađene kako teoretski, tako i u praktičnom delu, kroz vežbe.

Polazeći od činjenice da u Srbiji ima više od 50.000 osoba sa oštećenim sluhom i u nastojanju da izađe u susret svim korisnicima koji su zainteresovani za usluge kompanije, Telekom Srbija je pokrenuo projekat obuka iz znakovnog jezika, kojim su pored poslovnica u Vojvodini, do sada obuhvaćene i poslovnice u Beogradu. U planu je nastavak obuka, kako bi bile obuhvaćene sve posećenije poslovnice u zemlji.

Za sada usluge na znakovnom jeziku pružaju se u sledećim poslovnicama:

Novi Sad 1 – Sutjeska 2, Spens

Novi Sad 2 – Modene 3

Novi Sad 3 – Bulevar oslobođenja 82

Bačka Palanka – Kralja Petra I 15

Zrenjanin – Žitni trg 6a

Kikinda – Trg srpskih dobrovoljaca 28

Subotica 1 – Prvomajska 8

Subotica 2 – Korzo 1

Sremska Mitrovica – Kralja Petra I 2

Оставите одговор