Međunarodna razmjena mladih s invaliditetom: Pokaži im da ti to možeš

36

Udruga ZAMISLI ističe kako mladi imaju priliku za upoznavanje na međukulturalnoj razini te kroz neformalno učenje, razmjenu iskustva, grupne rasprave, različite radionice i sportske aktivnosti razvijati solidarnost i toleranciju prema drugima i drukčijima te tako pridonositi uspješnosti i uključenosti

U organizaciji Udruge za promicanje kvalitetnog obrazovanja mladih s invaliditetom „ZAMISLI“ i uz novčanu potporu Europske komisije „Mladi na djelu“ u Zagrebu se od 24. do 31. kolovoza održava međunarodna multilateralna razmjena mladih „Pokaži im da ti to možeš“, priopćila je Udruga Zamisli. Program razmjene mladih odražava se u Domu Crvenog križa na Sljemenu, a na razmjeni sudjeluje 25 mladih s i bez invalidnosti u dobi do 26 godina iz četiri europske zemalje – Bugarske, Hrvatske, Slovačke i Slovenije, navodi se u priopćenju i dodaje kako je cilj razmjene osvijestiti mlade o potrebama koje imaju mladi s invalidnošću te istražiti mogućnosti pristupa temi invalidnosti u različitim europskim zemljama.

ZAMISLI ističe kako mladi imaju priliku za upoznavanje na međukulturalnoj razini te kroz neformalno učenje, razmjenu iskustva, grupne rasprave, različite radionice i sportske aktivnosti razvijati solidarnost i toleranciju prema drugima i drukčijima te tako pridonositi uspješnosti i uključenosti.

Također, kako se navodi, mladi će na razmjeni sudjelovati u različitim radionicama, grupnim igrama te sportskim aktivnostima kojima je uključivanje i povezivanje mladih s i bez invalidnosti.

Predviđene su međukulturalne večeri na kojima će mladi predstaviti svoje države i kulture, skupne rasprave putem World Cafe metode o tematici invalidnosti, radionice koje će se baviti zamjenama uloga kako bi se podijelilo iskustvo invalidnosti te različite radionice o rješavanju problema, pristupu invalidnosti u različitim državama, kao i istraživanje zakona i praksi Europske unije.

Isplanirani je, kako se navodi, dan za sport, glumu i ples te aktivnost na otvorenom tijekom koje će se raditi na snalaženju u svakodnevnim situacijama te izradbi PhotoVoice-a, kojim bi se prikazali česti problemi i prepreke na koje osobe s invalidnošću nailaze u svakodnevnom životu i otežavaju im svakodnevno funkcioniranje.

Оставите одговор