Senzorna soba za decu sa invaliditetom

41

Opremanje prostora u Dnevnom boravku „Mozaik“

Dnevni boravak „Mozaik“, uz pomoć lokalne samouprave, dobiće senzornu sobu a uređuje se i prostor gde će biti postavljena oprema za hidromasažu. Prema rečima Saše Đorđevića, rukovodioca u dnevnom boravku „Mozaik“, ova ustanova je angažovala devet personalnih asistenata, koji će pomagati osobama sa invaliditetom.

– Usluge koje pružamo u dnevnom boravku „Mozaik“  trenutno koristi 30 deteta. Cilj je da da se omogući uključivanje dece sa invaliditetom u organizovane oblike društvene pomoći i podrške čime će se unaprediti kvalitet života ove dece i njihovih porodica. U skladu pružanja što boljih usluga, trudimo se da upotpunimo sadržaj, tako da sada radimo senzornu sobu i uređenje prostora za postavljanje opreme za hidromasažu. Naravno, ništa od ovoga ne bi bilo moguće, bez pomoći Opštine, koja će, preko projekta koji već realizujemo, da opremi senzornu sobu a biće postavljene i đakuzi kade za hidromasažu – istakao je Đorđević.

Prema rečima našeg sagovornika, u ovoj ustanovi radi i devet personalnih asistenata.

– Bitno je napraviti razliku između geronto servisa i personalne asistencije, jer su to dve različite stvari. Personalni asistenti pomažu osobama sa invaliditetom, koje su radno angažovane. Ovih devet asistenata pomagaće između 30 i 40 osoba sa invaliditetom, kojima je potrebna personalna asistencija – naglasio je Đorđević.

Оставите одговор