Конкурс Банатског културног центра „Сунчан дан”

 

Konkurs Banatskog kulturnog centra.

Novo Miloševo: Banatski kulturni centar Novo Miloševo u saradnji sa Centrom za pružanje usluga socijalne zaštite u Kikindi organizuje prvi međunarodni Festival umetničkog stvaralaštva osoba sa smetnjama u razvoju i invaliditetom pod nazivom „Sunčan dan“. Za sada je raspisan konkurs za najbolje likovne i literarne radove osoba sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, a sam festival održaće se u maju u Novom Miloševu.

Na likovnom konkursu mogu učestvovati pojedinci ili institucije koji će slati radove svojih korisnika starijih od 18 godina. Tema, tehnika i format su slobodni, a šalju se najviše po tri rada jednog autora, na adresu: Banataski kulturni centar, JNA 35, 23273, Novo Miloševo. Potrebno je da radovi stignu do 1. maja. Isti uslovi važe i za literarni konkurs.

Žiri za oba konkursa radiće u sastavu: Vesna Stanaćev, direktor Centra za pružanje usluga socijalne zaštite Kikinda, Silvija Vlahović iz Banatskog kulturnog centra i Adrijana Blagojević iz Centra za pružanje usluga socijalne zaštite u Kikinda. Organizatori će pripremiti izložbu radova, nagraditi učesnike i štampati nagrađene radove u posebnom zborniku.

Festival umetničkog stvaralaštva osoba sa smetnjama u razvoju i invaliditetom „Sunčan dan“ se održava u okviru projekta „Gradovi u fokusu“ Ministarstva kulture Republike Srbije i Opštine Novi Bečej.

Izvor: DNEVNIK – Vojvodina

Autor: V. H.