Prokuplje za ličnog pratioca deteta izdvaja 15 miliona dinara

Trajanje ugovora je ograničeno na deset meseci i obuhvata 18 korisnika sa teritorije Prokuplja…

(Foto A. Vasiljjević)

Prokuplje – Kako bi obezbedila bolje uslove i olakšala porodicama koje imaju decu sa invaliditetom ili sa smetnjama u razvoju, lokalna samouprava u Prokuplju po drugi put ove godine raspisala je tender za usluge socijalne zaštite „Lični pratilac deteta”, za koju se iz gradske kase izdvaja 14.934.233 dinara. Ova usluga namenjena je deci kojoj je potrebna podrška za zadovoljavanje osnovnih potreba u svakodnevnom životu, kao što su kretanje, održavanje lične higijene, hranjenje, oblačenje i komunikacija sa drugima i trajaće od 1. septembra 2024. godine do 30. juna 2025. godine.

Trajanje ugovora je ograničeno na deset meseci i obuhvata 18 korisnika sa teritorije Prokuplja, koji će biti izabrani na osnovu uputa Centra za socijalni rad u Prokuplju.

– Usluga socijalne zaštite „Lični pratilac deteta” dostupna je detetu sa invaliditetom ili sa smetnjama u mentalnom razvoju, kome je potrebna podrška za zadovoljavanje osnovnih potreba u svakodnevnom životu, pod uslovom da je uključeno u vaspitno-obrazovnu ustanovu, odnosno do kraja redovnog školovanja, uključujući završetak srednje škole – navode iz Gradske uprave Prokuplja.

Stručni radnici i saradnici moraju imati završenu obuku po akreditovanom programu za pružanje usluge ličnog pratioca i biće u obavezi da vode evidenciju svog rada kroz liste i dnevnike rada.

Objavljeno: 25. 6. 2024.

Izvor: www.politika.rs

Autor: Ljubiša Mitić