Besplatne vožnje za decu sa posebnim potrebama

ODRŽANA PREZENTACIJA SOLARNOG KATAMARANA

Foto: RTV Stara Pazova

U okvru redovnih aktivnosti članova Međuopštinske organizacije za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama, u prostorijama Slovačkog parahijskog doma je održana nesvakidašnja prezentacija solarnog katamarana. Deo aktinosti je fokus na prilagođenim obrazovnim aktivnostima za decu sa posebnim potrebama i ljude sa invaliditetom u koje se uključila i Međuopštinska organizacija za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama Stara Pazova – Inđija, a rezultat saradnje domaćina sa firmom „Kauak house“ biće šest besplatnih vožnji katamaranom za članove ovog udruženja.

Kroz ovaj projekat, firma proizvodi i promoviše solarni katamaran za ekološki turizam, s ciljem smanjenja emisije ugljen-dioksida i smanjenja uticaja fosilnih goriva na životnu sredinu.

Projekat je finansijski podržala Vlada Japana u partnerstvu sa Ministarstvom rudarstva i energetike i Ministarstva zaštite životne sredine, a deo aktivnosti u okviru njega su i radionice i besplatne vožnje za decu sa posebnim potrebama i ljude sa invaliditetom. Autor Milenko Našagaćin je stručno predstavio izgradnju katamarana i prikazao snimke plovidbe.

Za 35 članova udruženja će to biti prilika da besplatno uživaju u prirodi, jer oni u svom programu aktivnosti praktikuju zanimljive i edukativne izlete.

Objavljeno: 14. 2. 2024.

Izvor: M NOVINA

Autor: Z. K.