ПРОГЛАШЕНИ СПОРТИСТИ ГОДИНЕ У СОМБОРУ Најбоља боксерка Драгана Јовановић

Поред више десетина признања најквалитетнијима у локалном спорту, за претходну такмичарску годину…

Фото: Град Сомбор

СОМБОР: Поред више десетина признања најквалитетнијима у локалном спорту, за претходну такмичарску годину за најбољу спортисткињу Сомбора у 2023. Спортски савез прогласио је Драгану Јовановић, чланицу Боксерског клуба „Сомбор“.

Као актуелна омладинска вицепрвакиња Европе, током прошлогодишње сезоне је освојила злато на Балканијади и потврдила примат у домаћој конкуренцији, а спрам њених година награђена је и у конкуренцији јуниорки. 

Спортски савез града је за најбоље у конкуренцији сениора изабрао кајакашицу КК „Сомбор” Кристину Бедеч и боксера Јована Николића, односно кошаркаша КК „Џокер“ Алексу Брбаклића (у оквиру екипних спортова) и Вида Зубића из сомборске „Арене“ као најуспешнијег у неолимпијским спортовима.

Награду за најбољу екипу поделили су Кошаркашки клуб „Џокер“ и Боксерски клуб „Сомбор“. Боћарски клуб „Раванград“ је најуспешнији у неолимпијским дисциплинама. Признања за најбоље тренере добили су Стојан Кнежевић (бокс као олимпијски спорт) и Влатко Беловуковић (за неолимпијски самбо).
Потпуно очекивано, организатори су награде за врхунске спортске резултате ван Сомбора, доделили кошаркашком суперстару Николи Јокићу али и боћару Дејану Ковачевићу, члану БК „Нови Београд“, актуелном светском прваку у дисциплини микс круг. Награду у категорији спортиста са инвалидитетом примили су Срђан Вуцеља и Винко Лемић из Спортског удружења за инклузивни џудо Сенсеи – Ин, док су специјална признања за „велики допринос и развој спорта, пре свега рвања” уручена Жељку Јовишићу, Милану Марићу, Славку Скушеку и постхумно Сави Затезалу, док су Тијана Кабић и Зоран Илић рекреативци године. 
Награде су уручене и у млађим категоријама – пионири, кадети и јуниори олимпијских и неолимпијских спортова, као и две категорије школског спорта.     

М. Мћ

Објављено: 5. 2. 2024.

Извор: www.dnevnik.rs

Аутор: М. Мћ