Nacionalno foto takmičenje „Veštine u fokusu“

Žiri je odabrao tri pobedničke od skoro 800 pristiglih fotografija na konkurs.

IZVOR: MARIJA ERDELJI

Povodom obeležavanja Evropke godine veština, Delegacija Evropske unije u Srbiji, „Politikin Zabavnik“, „National Geographic“ na srpskom jeziku i studentska mreža „Erazmus“ organizovali su konkurs za najbolju fotografiju „Veštine u fokusu“, posvećen svim ljudima koji su vešti u nečemu. Žiri je odabrao tri pobedničke od skoro 800 pristiglih fotografija na konkurs.

Prvo mesto osvojila je fotografija „Distrikt“ Marije Erdelji, nastala na platou ispred sportskog centra u Novom Sadu. „Na ovoj fotografiji je zabeleženo takmičenje u ekstremnom sportu, gde se osoba sa invaliditetom ravnopravno takmiči i daje svoj doprinos“, istakla je Erdelji. Verujemo da će i vas, kao i sve članove žirija, ova fotografija podjednako nadahnuti!

Drugo mesto osvojila je fotografija „Ćumurane“ Mikice Andrejić, nastala u mestu Mosna u istočnoj Srbiji, a na njoj je prikazan završetak jutarnjeg loženja ćumurane tik uz obalu Dunava. „Jutarnja izmaglica i ćumurdžija u kontra svetlu sa dimom ćumurane daju tajanstvenost svakodnevnoj rutini jedne ćumurane“, kazala je ova autorka iz Zaječara.

Treće mesto osvojila je Maja Stošić s fotografijom „Berberin“, koju je snimila u radnji paraćinskog berberina. „U staklu se vide odrazi još dvojce radnika. Tri usklađena radnika prava su inspiracija“, istakla je autorka iz Paraćina.

Specijalnu pohvalu „Politikinog Zabavnika“ dobila je fotografija „Tkalja“ Ivane Stojanović.

Prvonagrađena autorka dobiće vaučer od 1000 evra u dinarskoj protivvrednosti, a druga i treća nagrada iznose 500 i 300 u dinarskoj protivvrednosti.

Objavljeno: 8. 12. 2023.

Izvor: POLITIKIN ZABAVNIK – Van rubrike

Odabrani pobednici foto-konkursa „Veštine u fokusu“ – www.nationalgeographic.rs