СВЕЧАНО ОТВОРЕНА МАНИФЕСТАЦИЈА „ВЕЛИКО СРЦЕ ДЕЦЕ СРБИЈЕ” Осмехом и грајом улепшаће наш град (ФОТО)

Foto: Dečija nedelja

Овогодишње издање Дечје недеље под слоганом „Велико срце деце Србије” отворено је у Свечаној сали Градске куће, а током једночасовног програма талентована деца приредила су културно-уметнички програм у знаку доброчинства, љубави, неговања врлина и емпатије, чиме су најавила више од 60 активности које ће се одржати у предстојећој седмици.

Манифестацију је свечано отворио градоначелник Милан Ђурић који је упутио захвалност малишанима, те њиховим родитељима и наставнциима што ће током ове недеље својим учешћем прихватити задатак да улепшају наш град.

– Захвалио бих свима који су подржали ову манифестацију и који учествују у овој изузетно тешкој години, након које ћемо морати много више да говоримо о вредностима толеранције и емпатије – истакао је градоначелник. – Захваљујем се Градској управи за социјалну и дечју заштиту која се труди да организује низ активности како би наша деца могла да се развијају како треба, да одрасту како треба. Желим малишанима да испуне наш град осмесима, грајом, да и ми старији ових дана будмо деца, али и мало бољи људи.

Програми током Дечје недеље 2023 спроводи удружење „Живот као инспирација” у сарадњи са Градском управом за дечију и социјалну заштиту, те уз помоћ многобројних градских преду.зећа, а манифестацији су се прикључили Градска библиотека у Новом Саду, Музеј града Новог Сада, Архив града Новог Сада, Новосадски дечји културни центар, Културни центар „Младост” Футог, новосадске школе, предшколске установе, Центар за социјални рад, Природњачки музеј, културне станице, као удружења особа са инвалидитетом.

Objavljeno: 2. 10. 2023.

Izvor: www.dnevnik.rs

Autor: A. Čegar

ВЕЛИКО СРЦЕ СРБИЈЕ Дечија недеља од понедељка у Новом Саду ФЕШТА за 1.000 малишана у знаку ЕМПАТИЈЕ и ЉУБАВИ – www.dnevnik.rs

Dečija nedelja u Novom Sadu (AUDIO) – www.rtv.rs

DEČIJA NEDELJA OKUPLJA 10.000 MALIŠANA NA 60 AKTIVNOSTI Najmlađe očekuju predstave i radionice, ali i druženje sa gradonačelnikom (FOTO) – www.nsuzivo.rs

„Dečija nedelja“ u Novom Sadu: Više od 60 besplatnih aktivnosti za mališane svih uzrasta – www.021.rs

Dečija nedelja 2023 – www.danubeogradu.rs

Otvorena „Dečja nedelja“ – glavne teme empatija i tolerancija – www.rts.rs

Veliko srce dece Srbije – Veliko srce dece Vršca – www.evrsac.rs

Na Zvezdari se održava Dečja nedelja – www.telegraf.rs

Kako Bečej čeka Dečju nedelju: Oko 250 dece živi u apsolutnom siromaštvu – www.becejski-mozaik.co.rs

Preispitati položaj dece: U opštini 6.000 dece, 10 odsto siromašno – www.becejski-mozaik.co.rs