PRAZNIK SPORTA NA ADI CIGANLIJI Preko 2.000 učesnica na dm Ženskoj trci na Adi Ciganliji

Tradicionalna dm Ženska trka pod sloganom #JaToMogu, održala se 1. oktobra na Adi Ciganliji, u organizaciji Beogradskog maratona

Foto: Marko Metlaš/Alo

Tradicionalna dm Ženska trka pod sloganom #JaToMogu, održala se danas (1. oktobra) na Adi Ciganliji, u organizaciji Beogradskog maratona.

Pobednica ovogodišnjeg izdanja trke je Milica Tomašević sa istrčani vremenom 00:27:47, dok je drugo mesto zauzela Slađana Stamenković sa 17 sekundi zaostatka, a treća je kroz cilj prošla Aleksandra Lazić sa vremenom 00:30:34.

Učešće više od 2.000 žena koje su trčale i šetale stazom oko jezera, u dužini od 7,7 kilometara, jasan je pokazatelj da interesovanje za zdrav i aktivan život među ženskom populacijom raste iz godine u godinu. Sport je ujedinio na jednom mestu atletičarke, rekreativke, trudnice, mame sa decom, kao i sve one žene kojima su fizička aktivnost i boravak u prirodi među životnim prioritetima. Ženska trka je otvorena za sve žene podjednako, čime se stavlja fokus na jednakost i na zajedničke vrednosti.

Darko Hаbuš, direktor Beogradskog maratona tim povodom je izjavio:

-Veoma sam zadovoljan zbog činjenice da smo u prethodnih godinu i po dana uspeli u nameri da uključimo veliki broj građana u fizičku aktivnost, kroz sve trke u našoj organizaciji, što i ova trka pokazuje. dm Ženska trka treba da pokaže koliko je zapravo važno za zdravlje žena da se bave rekreacijom i zato ćemo već za sledeću Žensku trku uključiti i fondaciju Heroji Beogradskog maratona sa ciljem da promovišemo značaj i važnost redovnih kontrola, redovne fizičke aktivnosti i brige o zdravlju. Želimo da što veći broj partnera krene putem kojim ide i kompanija dm drogerie markt izabravši da sponzoriše baš ovaj događaj i da na taj način širi mrežu delovanja na polju društveno-odgovornog poslovanja. Čestitke svim damama koje su uzele učešće na trci ove godine, kao i damama sa invaliditetom koje su bile deo ove trke i pokazale nam šta znači snaga volje – zaključio je Habuš.

Ovaj sportski događaj namenjen ženama ima za cilj promociju značaja fizičke aktivnosti, posebno trčanja i hodanja, kao prevencije u očuvanju zdravlja, ali i nezaboravno druženje, uz jačanje solidarnosti kroz podršku i motivaciju. Slogan trke „Ja to Mogu!“ poručuje ženama da uz malo volje mogu da pobeđuju sopstvene životne rekorde i da pored svih svojih dnevnih obaveza pronađu vreme za sebe i svoje zdravlje.

I ove godine podršku Ženskoj trci pruža kompanija dm drogerie markt, koja je posvećena osnaživanju žena i negovanju odnosa prema ženama, ističući važnost brige o sebi i svom zdravlju kao najveći imperativ. 

Svetlana Jovanović Mitić, resorna menadžerka marakteinga i komunikacija dm Srbija i Sverena Makedonija izjavila je:

-Izuzetno nam je zadovoljstvo što smo našoj zemlji zajedno sa Beogradskim maratonom obezbedili manifestaciju kakva je dm Ženska trka. Mi, u kompaniji dm, već dve decenije se zalažemo za dobrobit i integritet žena u našem društvu, a ovim događajem krunisali smo višemesečnu dm kampanju posvećenu fizičkom, mentalnom i socijalnom zdravlju svake od nas. Ponosni smo što već treću godinu zaredom zajedno trčimo i šetamo, promovišući inkluzivniji, zdraviji i zeleniji način života. Zalažemo se za svet bez razlika, a ovo je upravo takva trka – za sve naše žene. Zahvaljujemo Beogradskom maratonu na tome što su prepoznali našu ulogu u ovom.

Sve učesnice manifestacije, družile su se uz bogat zabavni program, uživale u već tradicionalnom zajedničkom zagrevanju – igranju zumbe, nagradnoj igri, ali i brojnim drugim aktivacijama.

Briga o društvu i zajednici u kojoj živimo, a kroz saradnju koju Beogradski maraton ostvaruje sa organizacijom SOSSIB kroz sve trke, motivisala je i pokrenula veliki broj osoba sa invaliditetom da pređu svoje prve kilometre, a tako je bilo i na ovogodišnjoj dm Ženskoj trci.

Kompanija Zelenilo Beograd je kao i svake godine, donirala sadnice svim ženama koje su prošle kroz cilj i na taj način ih nagradila za uloženi trud. Ove godine su dame odnele kući jesenju violu.

Takođe, sve učesnice posle pređenih 7,7 km na cilju su dočekale medalje, osveženje, kao i pokloni sponzora i partnera Beogradskog maratona.

Naredni događaj u organizaciji Beogradskog maratona je 4. Beogradski polumaraton zakazan za 26. novembar 2023.godine. Njime će Beogradski maraton zatvoriti ovogodišnju trkačku sezonu.

Objavljeno: 1. 10. 2023.

Izvor: www.alo.rs

Autor: Darko Lučić

PRAZNIK SPORTA NA ADI CIGANLIJI Preko 2.000 učesnica na dm Ženskoj trci na Adi Ciganliji – www.alo.rs

Više od dve hiljade učesnica na Ženskoj trci na Adi Ciganliji – www.sd.rs

Преко 2.000 учесница на ДМ „Женској трци” на Ади Циганлији – www.beograd.rs

TRKA ZA ZDRAV I AKTIVAN ŽIVOT: Preko 2.000 učesnica na Ženskoj trci na Adi Ciganliji – www.kurir.rs