ЧЕПОМ ДО ОСМЕХА У ВРБАСУ Акција чишћења Шлајза

„Чисто из љубави – River CleanUp Collective“ био је данас у Врбасу.

Фото: Чисто из љубави – River CleanUp Collective

„Чисто из љубави – River CleanUp Collective“ био је данас у Врбасу.

Шлајз је једно од најпопуларнијих излетишта у Врбасу. Налази се на ДТД каналу и изузетно је пријатно место за одмор, спорт, рекреацију и риболов. Зато смо данас организовали осму, завршну еколошку акцију чишћења управо на Шлајзу у склопу пројекта „Чисто из љубави – River CleanUp Collective“ компаније Лидл Србија.

Данашњом акцијом, у којој је учествовало 52 волонтера, прикупили смо укупно 895 кг отпада. Комуналног је сакупљено 735 кг а рециклабилног 160 кг.

Количина по типу отпада коју смо одвојили за рециклажу је:

Лименке – 8 кг

Стакло – 2 кг

ПЕТ – 62 кг

Остала пластика – 68 кг

Захваљујемо се ЈКП „Комуналац“ Врбас – ПЈ „Чистоћа“, Гимназији Жарко Зрењанин и ученицима I и III године, SSS „4. јули“ – III/3 одељењу, грађанима и волонтерима на подршци у реализацији данашње акције.

Посебно се захваљујемо Предрагу Црнчевићу, председнику УСР „Бас 021“ на гостопримству и дружењу у њиховим просторијама и помоћи током данашње акције.

Најмлађи врбашани су нас раздрагано дочекали у ПУ „Бошко Буха“ вртић „Полетарац“ и активно учествовали у едукативној радионици. Уз модерну презентацију прилагођену њиховом узрасту, објашњени су им принципи примарне сепарације отпада, рециклаже као и значај хуманости и емпатије према деци и особама са сметњама у развоју. Своју креативност, деца су исказала након презентације, склапајући мозаик од пластичних чепова.

Учествовало је преко 100 малишана

„Поносни смо на нашу омладину и наставнике који су заједно са нама учествовали у свим градовима током овог циклуса и показали како им је стало до чистије и здравије животне средине. Сигурна сам да Планету остављамо у сигурним рукама а Србију уз овако вредну омладину чека лепа и светла будућност. Радујемо се новим акцијама у следећој години и очекујемо још више младих да нам се прикључи“, изјавила је Вања Петковић, председница удружења „Чепом до осмеха“ЕКО караван наставља свој успешан пут у заштити животне средине новим акцијама по целој Србији.

Izvor: www.dnevnik.rs