Два сребра и две бронзе за парастонотенисере на Светском купу у Словенији

Парастонотениска репрезентација Србије освојила је четири медаље – две сребрне и две бронзане на Светском купу одржаном у словеначком месту Лашко.

Парастонотениска репрезентација Србије освојила је четири медаље – две сребрне и две бронзане на Светском купу одржаном у словеначком месту Лашко.

У веома јакој конкуренцији сребрна одличја су припала Горану Перлићу и женском дублу Нада Матић и Борислава Перић Ранковић, а бронзана мушком дублу Горан Перлић и Борис Стоиљковић, те микс дублу Младен Ћирић и Борислава Перић Ранковић. Тако су најуспешнији српски такмичари у Лашком били Горан Перлић и Борислава Перић Ранковић са по две медаље (сребро и бронза).

Горан Перлић је у Класи 2 као први прошао групу, а затим је у драматичном мечу четвртфинала победио Словака Јана Риапоса са 3:2. Затим, је у још неизвеснијем полуфиналном дуелу победио Со Јунг Чеа из Кореје са 3:2, да би у финалу изгубио од Пољака Рафаела Цупера са 3:1, првог на светској ранг-листи. Перлић је и у дублу са Борисом Стоиљковићем у Класи МД4 као други прошао групу, у осмини финала су наши парастонотенисери савладали Словаке Лукаса Клизана и Петера Ловаса са 3:2, у четвртфиналу су били бољи од бразилско-чилеанску комбинацију Гиљерма да Косту и Луиса Фловеса са 3:1, да би у полуфиналу изгубили од Корејаца Јин Чеол Парка и Со Јунг Чаа са 3:0. Борислава перић Ранковић је са Надом Матић у дублу у Класи WD10 као прва прошла групу. У четвртфиналу су наше девојке надиграле Тајланђанке Васану Срингам и Виџитру Јаион после велике борбе са 3:2, а онда у још једном неизвесном дуелу у полуфиналу и Кинескиње Јиамин Пан и Ксиаодан Гу са 3:2. У финалу су Наду и Бебу зауставиле Кинескиње Јинг Жоу и Биан Жанг са 3:2 у још једном неизвесном мечу. Перић Ранковић је у миксу са Младеном Ћирићем као прва прошла групу у Класи XD7, у четвртфиналу су савладали Словаке Бориса Травничека и Алена Канова са 3:2 после велике борбе, а онда су у полуфиналу изгубили од Кинеза Панфенг Фенга и Јинг Жоу са 3:0.

У појединачној конкуренцији Митар Паликућа је у Класи 5 као први прошао групу, да би у четвртфиналу изгубио после велике борбе од Кинеза Нингнинг Чаоа са 3:2. Младен Ћирић је у Класи 3, као други прошао групу, али је у осмини финала поражен од Корејца Јеонгјуна Јанга са 3:0, као и Алексеј Радукић у Класи 8, који је у осмини финала изгубио од Украјинца Виктора Дидуха са 3:0.

Код жена Ана Првуловић је у Класи 2 као друга прошла групу, а онда је у четвртфиналу поражена од Кинескиње Линг Лију са 3:1. Борислава Перић Ранковић је у Класи 4 била прва у својој групи, а Нада Матић друга. Матићева је у осмини финала изгубила од Индијке Бавине Пател са 3:0, па није дошло до српског дуела у четвртфиналу. Перић Ранковић, која је била слободна у осмини финала није у четвртфиналу успела да освети репрезентативну другарицу, јер је и она изгубила од Индијке Пател са 3:0. Групу нису прошли Борис Стоиљковић (Класа 2), Александар Јевремовић (Класа 4) и Сања Мијатовић (Класа 3).

У мушком дублу у Класи МД8 Митар Паликућа и Младен Ћирић су као први прошли групу, у осм:ини финала су били бољи од шведско-јорданског пара Давид Олсон и Осама Абу Јаме са 3:0, да би у четвртфиналу изгубили од Корејаца Јунг-гил Кима и Јунг-гун Кима са 3:1. Александар Јевремовић је у пару са Хрватом Томиславом Шпаљом као други прошао групу, а онда су у шеснаестини финала изгубили од Амеиканаца Ахада Саранда и Џенсона Ван Ембурга са 3:1. У женском дублу Сања Мијатовић и Ана Првуловић су у Класи WD5 као друге прошле групу, да би их у четвртфиналу зауставиле Тајланђанке Дарарат Асајут и Чилчитрарјак Бутвансирина са 3:0. Групу нису прошли Алексеј Радукић у пару са Харисом Еминовићем из БиХ.

У миксу Митар Паликућа и Нада Матић су у Класи XD10 као први прошли групу, али су их у четвртфиналу после велике борбе, мада то резултат не показује, са 3:0 савладали Британци Џек Спивеј и Меган Шаклетон. Групу нису прошли Горан Перлић и Ана Првуловић (Класа XD4) и Александар Јевремовић и Сања Мијатовић (Класа XD7).

Г. Маленовић

Objavljeno: 14. 5. 2023.

Izvor: www.dnevnik.rs

Autor: G. Malenović