PODRŠKA ZAPOŠLJAVANJA OSOBA S INVALIDITETOM U KULI

Prodavnica Socijalnog preduzeća „Think“, koje je osnovano u okviru Društva za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama Opštine Kula „Plava ptica“…

Prodavnica Socijalnog preduzeća „Think“, koje je osnovano u okviru Društva za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama Opštine Kula „Plava ptica“ otvorena je u Lenjinovoj ulici i u njoj građani mogu kupiti toalet papir, papirne ubruse, ali i unikatne proizvode koje prave i prodaju korisnici „Plave ptice“.

Direktor „Plave ptice“ Marko Košutić pozvao je Kuljane da podrže program tako što će pazariti u prodavnici i time doprineti zapošljavanju i rehabilitaciji osoba sa invaliditetom.

-Program vodi Vanja Pekić koja radi na tome da korisnike obučimo da naprave proizvode odličnog kvaliteta, a čije su cene pristupačne – objasnio je Košutić. – Ono što radimo služi za integraciiju naših korisnika, a kroz program i u novootvorenoj prodavnici svi će pronaći nešto što im je potrebno. Kupovinom kalitetnog proizvoda imaju priliku da urade i nešto što je socijalno odgovorno.

Objavljeno: 8. 4. 2023.

Izvor: DNEVNIK -Vojvodina

Autor: S. K-č

Kula: U okviru “Plave ptice” otvorena prodavnica toalet papira, ubrusa i ukrasnih predmeta – www.vojvodinauzivo.rs