Petar Milenković najuspešniji

SSOSIB IZABRAO NAJBOLJE U 2022.

Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda (SSOSIB) je okupio sve najbolje sportiste grada kako bi im svečano bile uručene nagrade za najbolje takmičare sa invaliditetom u 2022.

Nagrada je prvo uručena najmlađoj učesnici takmičenja i osvajačici medalje na prvenstvu Beograda devetogodiošnjoj Sofiji Mirčeti, koja trenira karate. Za dostignuća na brojnim evropskim takmičenjima u pojedinačnim sportovima nagrađeno je pet sportista, a u ekipnoj konkurenciji u strelljaštvu i direktan plasman na Paraolimpijske igre u Parizu petoro sportista je dobilo priznanjja.

Nagradu za najbolji kolektiv dobio je Streljački klub osoba sa invaliidiiitetom Pobednik, a za najuspešniji kolektiv u ekipnom sportu nagrađen je klub košarkaša u kolicima Singidunum Crvena Zvezda.

Najbolji sportista za 2022. je finalista Paraolimpijskih igara i aktiuelni evropski rekorder u paverliftingu sa podignutih 225 kilograma, Petar Milenković.

Predsednik Saveza Draženko Mitrović istakao je da je ovakav događaj kruna godišnjeg rada i jedan od načina da se taj rad vidi.

-Gradski smo savez i godišnje preko 1.700 naših članova prođe kroz razne aktivnosti. Imamo 35 članica tako da ima dosta posla. Cilj nam je da mlade ljude sa invaliditetom izvučemo iz kuća i da počnu da se bave sportom.

Nagrada za najboljeg mladog sportu dodeljena je Borisu Jevtiću koji je međunarodni prvak u plivanju na 50 i 100 metara, a najveća konkurencija mu je njegov brat blizanac Petar.

Objavljeno: 24. 1. 2022.

Izvor: SPORTSKI ŽURNAL – Sportski miks