Karavan Uhvati film putuje po Srbiji

U okviru Karavana Uhvati film, biće organizovane besplatne filmske projekcije filmova sa Međunarodnog festivala „Uhvati film“ u Novom Sadu, Kraljevu i Nišu. Ulaz na događaje je besplatan…

Karavan Uhvati film započinje svoje putovanje. U obilasku gradova po Srbiji posetiće Novi Sad, Kraljevo i Niš i doneti projekcije najboljih filmova sa 20. Međunarodnog festivala Uhvati film. Nakon projekcija, biće organizovane diskusije. Ulaz na sve događaje je besplatan.

Putovanje polazimo iz Novog Sada. U saradnji sa Novosadskim volonterskim centrom, a povodom Međunarodnog dana volontera, najbolje filmove sa Uhvati film-a gledamo 3. decembra od 17h u Opens-u (Kinesta četvrt).

Iz Novog Sada, selimo se u Kraljevo. Karavan Uhvati film održaće se 5. decembra od 18h u Kraljevačkom udruženju za pomoć osobama sa autizmom (Dositeljeva 3G) u saradnji sa Kreativnom radionicom Kraljevo, Kraljevačkim udruženjem za pomoć osobama sa autizmom i Unijom organizacija OSI grada Kraljeva.

Putovanje završavamo u Nišu. U saradnji sa EU info point Niš, Uhvati film filmove gledamo 12. decembra od 12h u EU info point Niš (Vožda Karađorđa 5).

Uhvati film jedini je regionalni filmski Festival na temu invalidnosti. Organizuje se u Novom Sadu svake godine i predstavlja kratkometražne filmove na tematiku invalidnosti, kao i bogat umetnički program u kojem su osobe sa invaliditetom akteri ili autori.

Nakon novosadskog Festivala, svoju misiju filmovi šire i na druge gradove u Srbiji upravo u okviru Karavana Uhvati film. Prenose snažne poruke o prihvatanju, različitost, toleranciji i promenama perspektiva.

Ne propustiti Uhvati film filmove koji nas ostavljaju bez reči, pokreću snažne emocije, nagone nas da preispitujemo sebe i svet i sijaju ljubav!

Karavane Uhvati film podržalo je: Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i EU delegacija u Srbiji.

Marijana Ramić

koordinatorka pr aktivnosti

Tel. 064-33-40-139

pr.uhvatifilm@gmail.com; marijanaramic@gmail.com

Izvor: Uhvati film festival (pr.uhvatifilm@gmail.com)