„Rendžers kup“ novosadskoj „Tvrđavi“

USPEH STONOTENISERA

Izvor: STK OSI "Tvrđava-021" Novi Sad

Stonoteniski klub „Tvrđava – 021“ pobednik je međunarodnog klubskog turnira osoba s invaliditetom „Rendžers kupa“ u italijanskim Udinama. Novosađane je predstavljao Italijanima tandem u Mladen Ćirić i Siniša Bradašević, koji su pre pet godina na bodovnom Svetskom kupu u Lignjanu, na svom prvom klupskom i međunarodnom takmičenju, osvojili najsjajnije odličje.

Stonoteniseri „Tvrđave“ su za ovaj turnir dobili specijalnu pozivnicu od čuvenog paraolimpijca Đuzepa Vele. Novosađani su bili i jedina strana od osam ekipa koja se borila za trofej „Rendžers kupa“.

-Našim momcima je Italija talična. Kao i pre pet godina, otputovali smo u ovu zemlju da pokažemo odličan tenis, a vratili smo se kao i onda – s najsjajnijim odličjem. Više od svega me raduje odlična igra Ćirića, koji će krajem godine igrati na Prvenstvu sveta u španskoj Granadi. Vreme do svetskog šampionata ćemo iskoristiti da Mlađu pripremimo što bolje i verujemo da uz dobre reprezntativne pripreme i dobar žreb može doći i do odličja – kaže strateg Novosađana i paraolimpijac Ilija Đurađinović.

Po osajanju trofeja, organizatori turnira u Udnama su Novosađanima uručili pozivnicu i za turnir narodne godine na kojem će novosadsku „Trđavu“ predstavljati ženski tandem Sanja Bogunović i Marina Minić. Lj. Zvizdić

Objavljeno: 10. 9. 2022.

Izvor: SPORTSKI ŽURNAL – Sportski miks

Autor: Lj. Zvizdić