TRIO "TVRĐAVE - 021": Mladen Ćirić, Ilija Đurašinović, Siniša Bradašević FOTO: Arhiva "Tvrđava - 021"

Na poziv poznatog italijanskog paraolimpijca Đuzepa Vela, Stonoteniserski klub osoba s invaliditetom „Tvrđava – 021“ iz Novog Sada učestvovaće na klubskom italijanskom turniru u Udinama Renđers kupu, od drugog do četvrtog septembra.

Na pomenutom turniru novosadsta „Tvrđava“ će da bude jedini strani tim. Novosađane će predstavljati zlatni tandem sa Svetskog kupa u Linjanu 2017. godine, Siniša Bradašević i Mladen Ćirić(K-3).

-Dobili smo specijalnu pozivnicu jer nas Italijani prepoznaju ko mlad i perspektivan sastav sa takmičarima koji prave zapažene rezultate i na međunarodnoj sceni. Mladen Ćirić je na proteklom Evropskom šampionatu u Švedskoj bio i najprijatnije iznenađenje u našoj reprezentaciji jer ga je bukvalno poen delio, od odličja. Ustalio se u stonoteniserskoj reprezentaciji i od njega u narednom periodu očekujemo odličja sa evropskih i svetskih takmičenja. Italijani rado dolaze i na naše turnire i verujem da ćemo uzvratiti gostoprimstvo u najskorije vreme, najverovatnije na predstojećem, četvrtom međunarodnom turniru „Kanjiža open“, koji će naš klub četvrti put organizovati u ovom banjskom lečilištu u oktobru – kaže naš čuveni paraolimpijac i prvi trener novosadske „Tvrđave“, Ilija Đurašinović.

Novosađani krajem meseca putuju u Češku, gde će učestvovati na dva turnira na međunarodnom kampu od 20 – 28 avgusta u Vunkavu. Jedan od turnira je i nacionalni šampionat Češke na kojem će Novosađani učestvovati kao gosti Parastonoteniskog saveza te zemlje. A taj savez organizuje ukupno deset nacionalnih takmičenja godišnje. Na ovom turniru učestvovaće troje takmičara „Tvrđave“ : Marina Minić, Mladen Ćirić i Ljubiša Gajić. LJ. Zvizdić.

Objavljeno: 17.8.2022

Izvor: SPORTSKI ŽURNAL – Atletika

Autor: LJ. Zvizdić