Zelena površina neće biti taknuta

KOD TAMIŠKOG KEJA U PANČEVU BIĆE 69 PARKING MESTA

PANČEVO: Iza silosa u Pančevu počelo se s izgradnjom parkinga, kojim su planirana 69 parking mesta od kojih će četiri biti namenjena osobama s invaliditetom. Iz Gradske uprave apeluju na građane da uklone već parkirane automobile i ističu da radovima neće biti ugrožena stabla na ovom potezu, dok je za sad crvenim trakama obeleženo gradilište, a iscrtana bela linija predstavlja temelj.

-Cela površina koju obuhvata ovaj parking se stavlja između dva postojeća drvoreda. Ne uništava se ni kvadratni metar zelene površine. Sve su to delovi koji su pod turskom kaldrmom, odmosno nasuti kamenjem, koji su građeni i do sada koristili za parkiranje, ali je to deo koji je rađen za okretanje vozila kada su traktori čekali da uđu u silos. Radi se 750 kvadrata pristupnih saobraćajnica i 75 kvadrata prisutnih staza koje će povezivati parking sa šetalištem pored Tamiša na keju. radi se i da pristupna saobraćajnica od keja od Ulice Radoja Dakića do ulaska u kompleks silosa, radi se za teško saobraćajno opterećenje, s obzirom na vozila koja dolaze u silos – kaže Đurica Rasanović iz Sekretarijata za investicije Gradske uprave Pančevo.

Na ovom potezu najpre će biti urađena kišna kanalizacija i zaštićena gasna instalacija, koja prolazi ispaod pristupne saobraćajnice. U okviru radova predviđeno je i postavljanje javnog osvetljenja duž celog parkinga i pristupne staze do Tamiša. L. R.

Objavljeno: 8.8.2022

Izvor: DNEVNIK – Vojvodina

Autor: L. R.