Kisić: Kontinuirana podrška slepim i slabovidim osobama

Na otvaranju Međunarodne konferencije regionalne asocijacije slepih Balkana…

Izvor: Tanjug (Ministarstvo rada, zapošljavanja, boračka i socijalna pitanja / Tijana Radivojević)

BEOGRAD – Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić izjavila je danas (20. juna) da resorno ministarstvo kontinuirano podržava rad Saveza slepih Srbije i nastaviće to da čini i u narednom periodu, a u cilju još boljeg kvaliteta života slepih i slabovidih osoba.

Kisić je, na 28. Međunarodnoj konferenciji regionalne asocijacije slepih Balkana, istakla da je resorno ministarstvo u prethodnih pet godina Savez slepih Srbije podržalo sa više od 100 miliona dinara.

Navela je da je jedan od najznačajnijih projekata koje je Ministarstvo podržalo adaptacija i opremanje biblioteke „Dr Milan Budimir“, koja ja najveća biblioteka tog tipa na Balkanu i jedan od najvećih u Evropi, saopšteno je iz Ministarstva.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja uvek je uz slepe i slabovide, da ih podrži i uključi u sve aktivnosti koje imaju za cilj poboljšanje njihovog života i unapređenje njihovog položaja, kazala je Kisić.

Ministarka je rekla da slepe i slabovide osobe treba ne samo da budu uključene u sve društvene aktivnosti, već da društvo može i mnogo da nauči od njih.

Nadam se da je ova konferencija još jedna prilika da razmenite iskustva koja imate, da vidimo svi zajedno šta je do sada urađeno, da učimo na vašim iskustvima, da radimo i učinimo svet lakšim za život onima kojima smo mi oči i prozor u svet, poručila je ona.

Na otvaranju Međunarodne konferencije regionalne asocijacije slepih Balkana, koja je organizovana uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanja, boračka i socijalna pitanja, govorili su i ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić, izaslanica predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića Verica Lazić, predsednik Saveza slepih Srbije Milan Stošić, kao i predstavnici saveza slepih Balkana i Evropskog saveza slepih.

Izvor: Tanjug

Objavljeno: 20. 6. 2022.

Izvor: www.rtv.rs

Svečano je otvorena 28. Međunarodna konferencija regionalne asocijacije slepih Balkana – www.savezslepih.org.rs

Međunarodna konferencija regionalne asocijacije slepih Balkana – www.rcgrsdjanske.org