Продужен рок важења паркинг налепница за возила особа с инвалидитетом

Градска управа за социјалну и дечију заштиту ове године први пут утвруђује право и доноси решења о испуњености услова за стицање могућности на повлашћено паркирање за особе са инвалидитетом…

Фото: Dnevnik.rs

НОВИ САД: Градска управа за социјалну и дечију заштиту ове године први пут утвруђује право и доноси решења о испуњености услова за стицање могућности на повлашћено паркирање за особе са инвалидитетом, а у складу са Правилником о условима, начину и поступку за коришћење паркинг места за возила особа са инвалидитетом („Службени лист Града Новог Сада“, број 3/22).

Ранијих година корисници су своје право обнављали на основу картице издате у претходној години.

На основу до сада примљених захтева, утврђено је да 40-50% корисника паркинг налепнице из претходних година, уз захтев у 2022. години, није доставило потпуну документацију. Они су обавештени о потреби допуне документације, чиме је процес доношења решења продужен. Ради благовременог доношења решења за све кориснике који испуњавају услове, а поднели су захтев у 2022. години, ЈКП „Паркинг сервис“ Нови Сад je продужио рок важења картица из 2020. и 2021. године до 15. јуна 2022. године.

Objavljeno: 12. 4. 2022.

Izvor: www.dnevnik.rs