ЈОВАН ПОМАЖЕ МАРИНИ ДА ОДЕ НА ЛЕЧЕЊЕ: Пажњу, коју је добио помажући жени у инвалидским колицима, полицајац користи да јој додатно помогне

Сада је покренуо акцију да се сакупи новац за њено лечење, па уз помоћ пријатеља, 14. априла организује музичко хуманитарно вече, а сав приход је намењен за Маринино лечење. Оркестар је, каже, обезбеђен, а очекује и добар одзив својих суграђана.

САОБРАЋАЈНИ полицајац великог срца Јован Васиљевић (30) из Новог Сада, који је половином марта одушевио јавност Србије тако што је због непознате жене у инвалидским колицима Марине Минић зауставио саобраћај и помогао јој да пређе улицу, није се зауставио само на том лепом гесту.

Сада је покренуо акцију да се сакупи новац за њено лечење, па уз помоћ пријатеља, 14. априла организује музичко хуманитарно вече, а сав приход је намењен за Маринино лечење. Оркестар је, каже, обезбеђен, а очекује и добар одзив својих суграђана.

– Људскост је врлина без обзира на то којом професијом се неко бави. А за нас, који носимо плаву униформу и сваког часа смо на услузи грађанима, то се једноставно, подразумева. Осим што чувамо ред и закон, наш задатак је да у сваком тренутку помогнемо људима када им је то потребно – каже Васиљевић (30), саобраћајни полицајац новосадске полиције, али не скрива да је и даље изненађен што се због његовог геста, да помогне девојци у инвалидским колицима, да безбедно пређе улицу, нашао у епицентру медијске пажње. Додаје и да би за њега, као човека, била велика срамота да није поступио тако.

Јован Васиљевић, Фото Н. Карлић

Он се, наиме, тог 17. марта, са колегом Владимиром Остојином, на радном задатку затекао на углу новосадских Булевара Европе и Футошког пута, када је у инвалидским колицима наишла млада жена, за коју је тек касније сазнао да је Марина Минић.

– Мислим да нисам учинио ништа велико, јер сам поступио онако како сам васпитан. Док сам регулисао саобраћај, у једном тренутку приметио сам девојку у инвалидским колицима, која је желела да пређе пешачки прелаз – прича Васиљевић.

– Пришао сам јој јер сам проценио да због грађевинских радова на том делу неће успети да се врати на тротоар, па сам јој пришао и питао је да ли јој је потребна помоћ. Одмах сам зауставио саобраћај и помогао Марини да безбедно стигне где се запутила, и вратио сам се свом послу.

Марина Минић, Фото Приватна архива

Ту се, међутим, ова прича није завршила. Тренутак Васиљевићеве предусретљивости, вероватно задивљен лепим призором, камером мобилног телефона је забележио неко од пролазника, па је снимак „освануо“ на друштвеним мрежама, што је изазвало лавину лепих коментара и честитки.

– То ме је понукало да покушам да сазнам ко је девојка којој сам помогао у саобраћају, и да ли још нешто могу да учиним за њу – препричава нам Васиљевић, који плаву уноформу носи осам година. – Открио сам да је реч о Марини Минић и да јој је потребан новац за лечење.

Као прави хуманиста, није часио часа и убрзо је обезбедио музичаре за добротворни концерт. Сада је на Новосађанима да покажу своје велико срце, што ће се, како каже Васиљевић, потврдити већ 14. априла после концерта.

ЗАУВЕК ЋЕ ЈОЈ БИТИ ПРИЈАТЕЉ

ДУБОКО ганута полицајчевим гестом, Марина Минић, рођена Београђанка, која тренутно због вежби и терапија живи у Новом Саду, каже да ју је фебруара 2018. у цвећари у којој је радила бивши партнер погодио са четири хица, после чега је остала непокретна.

– Жеља полицајца Васиљевића да ми помогне заиста је дивна, и на томе сам му неизмерно захвална – каже нам Марина, истичући да јој је за одлазак на лечење у Тајланд, неопходно да до септембра сакупи 30.000 евра.

– Ето, сплетом срећних околности, наишла сам на племенитог човека, спремног да помогне, и он ће ми заувек бити пријатељ.

ПОМОЋ

ЗАХВАЉУЈУЋИ ранијем лечењу у Тајланду, Марина може да стоји, али не и да хода. Ова храбра млада жена се нада да ће успети да сакупи потребну суму, како би на јесен поново отишла у Тајланд.
Сви људи добре воље који желе да јој помогну, то могу учинити слањем СМС поруке 758 на 3030, као и уплатом на динарски рачун160-6000000006112-46, или девизни 00-549-000317.9 IBAN:RS35160005400004317955 SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Objavljeno: 5.4.2022.

Izvor: www.novosti.rs

Autor: Lj. Preradović