ПОМОЋ ОСОБАМА С ИНВАЛИДИТЕТОМ: У Хајд Парку почела изградња игралишта за грађане са посебним потребама

Особе са инвалидитетом ускоро ће добити своје игралиште.

Мајстори су почели посао, Фото ГО Савски венац

ОСОБЕ са инвалидитетом ускоро ће добити своје игралиште. Радови на изградњи кутка за грађане са посебним потребама почеле су ове недеље у Хајд парку на Савском венцу.

Послови се изводе у оквиру пројекта „Играјмо се заједно“ који заједно реализују Градска општина Савски венац и Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, из чијих средстава се финансира овај пројекат.

Како су истакли у централној престоничкој општини, игралиште се гради у делу Хајд парка где ће радници у наредном периоду поставити справе прилагођене особама са инвалидитетом, и то љуљашке, столове за децу са шах таблом, кош са усмеривачем лопте, таблу за учење знакова за глувонеме, као и комбиновану справу за вежбање мишића руку.

Заменик председника општине Савски венац Урош Трипковић је после обиласка радова поручио да ће Савски венац једини имати овакав простор који ће бити опремљен свим реквизитима који су потребни за игру, дружење и рекреацију.

– На овом пројекту заједно смо радили са представницима удружења „Друштвене делатности особа са инвалидитетом“ како би на најбољи начин одговорили на њихове потребе и испунили договоре које смо постигли – рекао је Трипковић.

Изгадња игралишта спроводи се под контролом ЈКП „Зеленило-Београд“, које даје сагласност за постављање опреме и задужено је да одржава површину Хајд парка.

Objavljeno: 5. 3. 2022.

Izvor: www.novosti.rs

Autor: A. V. V.