Klizalište i veštačka ski-staza aktuelni zimski sardžaji na Adi Ciganliji

Gradonačelnik Zoran Radojičić poručio:

Na 800 kvadratnih metara naši sugrađani, a posebno mališani, mogu da se od 10 do 20h rekreiraju zabavljaju i kližu

Gradonačelnik Zoran Radojčić obišao je klizalište na Adi Ciganliji i tom prilikom podsetio da ovo Beogradsko izletište i u zimskom periodu ima šta da ponudi sugrađanima.

-Ada Ciganlija je najveći sportsko-rekreativni i kulturno-zabavni centar u Beogradu, kao i najposećenije kupalište i igralište. Na 800 kvadratnih metara naši sugrađani, a posebno mališani, mogu da se od 10 do 20h rekreiraju zabavljaju i kližu. Pored klizališta, akuelna je i veštačka ski-staza a koja je zbog bezbednog i kontrolisanog načina obuke predstavlja savršen početak za one bez ikakvog iskustva na skijama – rekao je gradonačelnik.

Kako je gradonačelnik istakao, ova zelena oaza u svojoj ponudi sadrži čak preko 50 otvorenih sportskih igrališta koja su u predhodnom periodu u potpunosti rekonstruisane (igrališta za rukomet, fudbal, tenis, košarku, bejzbol, ragbi, golf i odbojku na pesku).

-Posebno bih želeo da naglasim da je Ada Ciganlija gradski park u celosti dostupan, uređen i prilagođen osobama sa invaliditetom Za odrasle je to Centar, odnosno multifunkcionalni objekat i vešenamensko sportsko igralište, a za decu sa smetnjama u razvoju tu je igralište za posebno prilagođenu podlogom i mobilijarem – kazao je Radojčić i najavio da, ko i svake godine, Ada Ciganlija na vreme počinje sa pripremama za letnju sezonu.

-Uređujemo šetališta, izgrađeni su dodatni tereni za košarku i odbojku, tu je i nova trim-staza izgrađena u saradnji sa jednom farmaceutskom kompanijom u dužini od jedan kilometar, a naravno, uređuje se i prostor za plažu- rekao je Radojčić.

Izvor: BEOINFO

Objavljeno: 21. 1. 2022.

Izvor: 24 SATA – U Beogradu