Obnovljen Dnevni boravak u Mladenovcu

Potpuno rekonstruisan Dnevni boravak za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju u Mladenovcu …

Potpuno rekonstruisan Dnevni boravak za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju u Mladenovcu gde će, posle potpune dezifenkcije objekta, korisnici moći od danas već da dobiju usluge boravka juče su posetili Nataša Stansavljević, sekretarka za socijalnu zaštitu i Vladan Glišić, predsednik opštine Mladenovac.

Objekat ima oko 500 kvadrata i do sada je za rekonstrukciju i radove potrošeno 12 miliona dinara.

-Urađeni su svi neophodni radovi kako bi objekat bio kao nov – od kompletne zamene unutrašnjih instalacija do podopolagačnih poslova. Takođe, završeni su radovi koji podrazumevaju stvaranje novog kabineta za domaćinstvo dok su toaleti prilaođeni osobama sa inavaliditetom. Naručena je i pokretna stolica koja će korisnicima omogućavati pristup gornjem spratu, što do sada nije bilo moguće. Objekat je bio zatvoren tri meseca i za to vreme je korisnicima pružena mogućnost da dobiju usluge drugih dnevnih boravaka – naglasila je sekretarka, a preneo Beoinfo.

Prema njenim rečima, zahvaljujući Opštini Mladenovac kompletno su sređene prilazne staze i dvorište.

-U ovom objektu je njih 36 upisano, a kapacitet je za 40 korisnika. Ove godine upisano je pet noviih i o svima njima brinu 22 zaposlena. Ovim smo postigli neuporedivo bolje uslove za korisnike, a ujedno i za zaposlene – kazala je Stanisavljevićeva.

Objavljen: 19. 11. 2021.

Izvor: POLITIKA – Beogradska hronika

Rekonstruisan Dnevni boravak za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju u Mladenovcu – www.beograd.rs