Tradicionalni susret u Spensu

TAKMIČENJE U INKLUZIVNOM DŽUDOU IZMEĐU SENSEI-INA IZ SOMBORA I JEDINSTVA IZ KAČAREVA

U novosadskom Spensu održano je takmičenje u inkluzivnom džudou između DžK Sensei-in iz Sombora i DžK Jedinstvo iz Kačareva i imao je za cilj razmenu iskustva i uvod u budući takmičarski program.

-Susret je opravdao očekivanja. Više od 30 džudoka inkluzivnog džudoa dobilo je medalje i diplome za višegodišnji rad i trud. Nagrađeni su i svi učesnici u ovoj plemenitoj priči – rekla je Sajonela Krga, predsednica Komisije za razvojza i unapređenje džudoa osetljivih grupa DžSS.

Sada već tradicionalnim susretom u Spensu, prisustvovali su i profesor beograskog Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje dr Miloš Mudrić i asistent na predmetu „Džudo i teorija borenja“ Iva Bubanja, koji su izrazili veiko interesovanje za ovu granu džudoa.

Na zajedničkom treningu u trenažni rad bile su uključene i džudoke zdravorazvojne populacije, koji su imali ulogu asistenata, te je celokupna atmosfera u sali dobila istinski inkluzivni karakter. Milenko Krajnović, penzionisani sudija DžSS, dao je izuzetni doprinos ovoj akciji, kao arbitar u situacionim borbama.

-Nadamo se da će narodne godine biti proširena priča o inkluzivnom džudou i na druge regije u zemlji. Takođe se nadamo mogućnosti za organizaciju zvaničnog takmičenja kao i odlasku na neko internacionalno takmičenje – istakla je Sajonela Krga.

Zahvaljujući pojedinačnim konkurisanjem na projektima Ministarstva za rad, boračka i socijana pitanja i Pokrajnskog sekretarijata za sport, džudokama su obezbeđena sredstva za održavanje ovog susreta. S. Ž.

Objavljeno: 28. 10. 2021.

Izvor: SPORTSKI ŽURNAL – Sportski miks

Autor: S. Ž.

O tome i na:

TRADICIONALNI SUSRET U SPENSU-ODLIČAN PRIMER INKLUZIVNOG DŽUDOA – www.judo.rs