BRAVO, MAJSTORE! Prva medalja za Srbiju i to – ZLATNA! Dragan Ristić osvojio najsjajnije odličje na Paraolimpijskim igrama u Tokiju!

Srpski takmičar u disciplini vazdušna puška 10 metara miks Dragan Ristić osvojio zlatnu medalju na Paraolimpijskim igrama u Tokiju!

Dragan Ristić FOTO: Paraolimpijski savez Srbije

Srpski takmičar u disciplini vazdušna puška 10 metara miks Dragan Ristić osvojio zlatnu medalju na Paraolimpijskim igrama u Tokiju!

To je ujedno i prva medalja za našu zemlju na ovom takmičenju!

Ovaj dan će ostati večno upisan jer je Srbija dobila prvu zlatnu medalju u Tokiju. U velikom finalu, vodila se i velika borba za medalje. Tiršek je nastojao da stigne do druge medalje za Sloveniju, a Ristić do prve kada je streljaštvo na Paraolimpijskim igrama u Tokiju u pitanju.

Ristić je bio maksimalno fokusiran i spreman za takmičenje. U kvalifikacijama je ostvario treći rezultat, a u finalu je nastavio sa odliačnim izdanjem iz kvalifikacija.

Ostvario je rezultat od – 255.5, stigao je do zlatne medalje. Podsećanja radi, ovo je druga medalja za Srbiju u Japanu, jer su medalju obezbedile i stonoteniserke Borislava Perić Ranković i Nada Matić u ekipnom delu. Ostaje samo da se vidi kakvog će sjaja biti.

Bravo, majstore!

Objavljeno: 1. 9. 2021.

Izvor: www.sport.blic.rs

O tome i na:

Prvo zlato za Srbiju, Dragan Ristić najbolji u gađanju vazdušnom puškom – www.rts.rs