NA TURNIRU NASTUPILI JUNIORI, SENIORI I BASKETAŠI U KOLICIMA

PROŠLOG VIKENDA U PARAĆINU ODRŽANA „3×3“ BASKET LIGA

Prošle subote, na gradskom trgu u Paraćinu, održan je 3×3 turnir u basketu za juniorske ekipe i košarkaše u kolicima. Turnir je organizovala „Beogradska 3 na 3 liga“ iz Beograda uz podršku cementare „Moravacem“ iz Popovca, koja je bila sponzor ove sportske manifestacije.

Ovo je bio prvi put da se „Beogradska 3 na 3 liga“ organizuje van Beograda. U juniorskoj konkurenciji u finalu su se sastali „Lazarica“ iz Kruševca i ekipa „Potpuno sve jedno“ iz Beograda. Slavili su Kruševljani u uzbudljivoj završnicisa 21:20, a onda je usledila dodela medalja i pehara.

Na turniru su snage odmerile i ekipe basketaša u kolicima i to ekipe „Tigar“ iz Paraćina, i „Najs“ iz Niša koje su pokazale veliko umeće, požrtvovanost i fer plej. Pobedu je odneo paraćinski „Tigar“.

Turnir su zvanično otvorili i pozdravili sve prisutne: Vladimir Milićević, predsednik opsštine Paraćin, Mioš Milojević tehnički direkto „Moravacem“ kompanije i Petar Hranisavljević, organizator turnira.

„Nadam se da će ovo postati tradicionalna manifestacija koja će se u avgustu održavati u Paraćinu. Izuzetno mi je drago što učestvuju juniori, seniori i naročito mi je drago što učestvuju naši košarkaši u kolicima. Zahvaljujem kompaniji „Moravacem“ koja je dala ogroman doprinos da bi se ovaj turnir održao kod nas. Takođe, oni na svim nivoima saradnje sa opštinskom vlašću uvek ispoljavaju spremnost da pomognu za dobrobit svih građana i našeg društva, na čemu im zahvaljujem još jednom „, rekao je predsednik opštine Paraćin Vladimir Milićević.

Na zvaničnom otvaranju turnira prisutnima se, nakon Milićevića, obratio tehnički direktor kompanije „Moravacem“ Miloš Milojević.

„Moravacem“ kompanija se rado odazvala pozivu organizatora da se ovaj turnir prvi put održi van Beograda i to u našem gradu. Zahvalio bih opštini Paraćin koja je prepoznala značaj turnira i pomogla nam u organizaciji sa ciljem da promovišemo sport i zdrav život u našem gradu. Takođe,zahvalio bih se organizatoru turnira koji je odabrao baš Paraćin kao prvi grad van Beograda gde će održati turnir. Svim učesnicima turnira želim fer plej i da sve prođe bez povreda, a posetiocima da se dobro zabave i uživaju“, rekao je Milojević.

U nedelju, 22. avgusta snage je odmerilo 18 seniorskih ekipa, od kojih je čak 5 došlo iz inostranstva i to iz Španije, Brazila, Rusije, Makedonije i Crne Gore. N. P.

Objavljeno: 25. 8. 2021.

Izvor: NOVI PUT, Jagodina – Bez naslova

Autor: N. P.

O tome i na:

SVETSKI BASKET SPEKTAKL – U PARAĆINU! Srbija je zemlja basketa i ovo je dokaz: „Streetball“ ovog vikenda igraju vrhunski domaći timovi, a i Španci, Rusi, Brazilci..– www.sport.blic.rs